Vanliga frågor
Köpvillkor

Frågor om webbsidan...
Jag har ett presentkort värt 275kr, men vill köpa saker för ett annat värde, går det?
Javisst, om det du vill köpa är billigare så sparas resterande pengar som ett tillgodo på ditt kundkonto. Om det du vill köpa kostar mer än vad som står på presentkortet får du istället betala mellanskillnaden.

Kostar det något att ha ett kundkonto hos er?
Nej, det är helt gratis. Det behövs för att du tryggt ska kunna ladda upp bilder och kunna hålla koll på dina personliga datum och adresser. Och vi lämnar självklart inte vidare dina personliga uppgifter till någon annan. Skulle du inte vilja ha kvar ditt konto hos oss så är det bara att maila oss så fixar vi det.

Frågor om Almanackan
Blir färgerna på omslaget exakt som på skärmen?
Det beror litegranna på hur din skärm är kalibrerad. Kanske lite mörkare, kanske lite ljusare, men i stort sett, ja. Dock vill vi varna för att kombinera de ljusaste nyanserna med varandra, då kontrasten i tryck kan bli knepig. Vid kombinationen ljus och mörk av samma färg blir det alltid bra!

Kan man få en egen bild på omslaget?
Ja, klicka på knappen för "egen bild" när du bestämmer hur framsidan ska se ut så hittar du funktionen för det där. Ladda upp dina egna bilder eller välj från vårt bildgalleri. För att bilderna ska bli så bra som möjligt i tryck så rekommenderar vi följande upplösning eller högre:
Liten: 827*1118 pixlar,
Mellan: 1157*1118 pixlar,
Stor: 1654*1118 pixlar,
A5: 1157*1614,
Väggalmanacka: 2362*2362 pixlar.

Hur kan man göra ett kollage att använda på omslaget?
Den möjligheten finns tyvärr inte hos oss, utan vill du ha ett kollage så behöver du först göra det i ett annat program, ex photoshop, pixlr.com eller picmonkey.com, och sedan ladda upp den färdiga kollagebilden hos oss.

Frågor om leverans och frakt
Hur lång leveranstid är det normalt för en almanacka?
När din valda betalmetod registrerats hos oss tar det normalt max två veckor (med reservation för fördröjningar vid allmänna helgdagar). Men ett presentkort tar bara två dagar på sig efter att betalning är registrerad. Väljer du att få presentkortet som pdf så mailas det direkt.

Kan jag köpa trots att jag bor utomlands?
Javisst. I kundkorgen väljer du leveransland och då förflyttas du automatiskt till vår internationella sida och får slutföra beställningen där. Superenkelt!

Frågor om betalning
Hur betalar man?
Beroende på vilket land du beställer till så kan du välja att betala antingen via Paypal, med kort eller direktbetalning via Klarna. Vill du betala i efterskott så väljer du Klarna Faktura. Då mailas fakturan till dig i samband med att varan skickas från oss.

övriga frågor
Vem är det som driver www.personligalmanacka.se?
Personligalmanacka.se drivs som ett varumärke av Anders Lundberg och företaget Personlig Almanacka Nordic AB.

Får man kopiera bilder och texter från webbsidan som man vill?
Nej, självklart inte. Personlig Almanacka Nordic AB äger all text, kod och grafik, och allt detta är skyddat av lagen om upphovsrätt. I vissa fall är det dock helt okej att låna bilder till din blogg och så, men då måste du tydligt hänvisa till vår webbsida.Monteringsanvisning:
Tillbehören levereras omonterade, - så här gör du för att sätta ihop allt:
1 Plastfickan snäpper du in i spiralen där du tycker den passar bäst, först som sist.
2 Snoddens båda metallankare trycker du in genom varsitt hål i baksidesplasten så de stannar där, sen är den bara att sno runt de båda plastomslagen!
3 Linjalen snäpps in på samma sätt som plastfickan och flyttas sedan med som ett bokmärke för varje ny vecka.

Sådärja! -Hoppas du får stor nytta av din nya almanacka eller skrivbok.