start / Tips & Tricks / Koll på ekonomin med våra enkla budget-slutsidor

Koll på ekonomin med våra enkla budget-slutsidor

Vill du få lite bättre koll på hur du spenderar dina pengar? Stämmer din planerade budget med dina verkliga utgifter? Få en överblick av din ekonomi enkelt, med våra mallar i budget-slutsidorna.

#PlaneringVill du få lite bättre koll på hur du spenderar dina pengar? Stämmer din planerade budget med dina verkliga utgifter?

Testa våra budget-slutsidor så får du se!

Varje uppslag innehåller en mall med en övergripande månadsbudget, och du kan välja mellan två olika varianter.


Du kan välja att ha redan färdiga kategorier där du skriver ditt estimat för var och en. Här noterar du sen dagligen utgifterna så att du i slutet av månaden kan kolla av hur väl verkligheten rimmar med din uppskattade budget.


Du kan också välja uppslaget där du själv skriver in dina olika kategorier.
Dessa utgiftskategorier kan tex vara boende, mat, kläder, nöje, transport osv. Även här gör du en budgetuppskattning för respektive post. I slutet av månaden kan du summera dina utgifter och skriva in den verkliga summan för varje kategori.

Den spännande frågan är såklart: Hur pass väl stämmer din budget med dina verkliga utlägg? Hittade du några överraskningar kanske? Vi har ju alla våra små ströutgifter som man kanske inte har stenkoll på, och som lätt kan skjuta iväg.


Ta till exempel det där med att plocka upp en take away-kaffe på väg in till kontoret. Skönt sätt att komma igång med dagen förstås, men hur mycket kostar dig den där latten egentligen?

Lattematikens lagar säger ju tydligt att tar du en kaffe på fiket intill kontoret 3 gånger i veckan, ja då lägger du totalt 5640 kronor per år på det*. Är latten verkligen värd det? Absolut, kanske du tycker, guldkant ju! Bra, då har du gjort ett medvetet val.

Men blir du istället bestört över att du lägger så mycket pengar på din kaffekonsumtion ute, då kan du besluta att ändra detta.


Med en budget skapar du möjligheter för dig själv. När du ser vad du spenderar på specifika poster kan du nämligen också ta konkreta beslut till förändring.

Du kanske hellre sparar 5640:- per år istället för att köpa guldkantat kaffe så där ofta?

Vad du än lyckas uppdaga med din budget så är det allra viktigaste att du känner att du har kontroll över dina utgifter. Vi lovar att det dessutom kommer att ge dig lugn i själ och sinne att fylla i och följa din ekonomiska plan. Allt börjar med en plan, och i det här fallet - en budget!

Har du inte en egen Personlig Almanacka™ ännu? Designa en här!

*Vi beräknar 40:- per kaffekopp och räknar bort 5 veckor som du är på semester. ;)

Vår blogg: Tips & Tricks

Ta hand om din psykiska hälsa - här är våra gratisresurser

Maj är månaden för Mental Health Awareness och det vill vi ta vara på genom att samla alla våra resurser kring ämnet i en artikel. Läs och lär dig mer om hur du kan ta hand om din mentala hälsa genom bl.a. dagboksskrivande, mindfulness, tacksamhetsutmaningar och målarbokssidor. Och du, glöm inte att ladda ner alla våra freebies som finns i de olika artiklarna!

Nya wallpapers och omslagsbilder av illustratören Sabine Fuchs

Den skickliga illustratören och letteringkonstnären Sabine Fuchs (@schonschoen_cgn) har designat fyra nya bilder som du nu kan använda som omslag till din almanacka eller Mixbok™ och matchande wallpapers du kan ladda ner och pimpa din mobil med. I denna intervju får du lära känna Sabine lite bättre och läsa om hur hennes kreativa resa började och varifrån hon hämtar sin inspiration.

Mobilbakgrunder för 2021

Piffa din mobil med en ny, fräsch bakgrund varje månad. Här finns ett helt gäng supersnygga wallpapers att ladda ner!

Fri frakt

Nöjda kunder

Leverans 1 vecka

Omdömen på Trustpilot

Följ oss på Instagram

@personligalmanacka #personligalmanacka

Hej, vi använder cookies på vår hemsida för att din upplevelse här ska bli bättre.

Läs mer om cookies eller testa vårt smarriga recept.