Vår resa mot hållbarhet | Personlig Almanacka Vår resa mot hållbarhet | Personlig Almanacka

Vår resa mot hållbarhet

Våra kunder är stolta över sina egendesignade almanackor och kalendrar. Vi vill också att de ska kunna vara stolta över ursprunget och processerna bakom dem. Därför strävar vi efter att integrera ett hållbart perspektiv i Personlig Almanackas alla delar, och ge dig som kund bättre val för miljöns skull.

Våra produkter

Våra produkter

On demand-tryck
Vi trycker bara den almanacka du beställer. Därför har vi ingen överproduktion eller stort lager av osålda varor som slösar på resurser.

Högsta kvalitet
Alla våra almanackor är långlivade produkter som används varje dag under ett års tid. En produkt man designat själv är dessutom nåt man ofta vill behålla som personligt minne. Därför väljer vi material med stor omsorg, så att almanackan håller högsta kvalitet under lång tid.

Att återvinna almanackan är enkelt – kika hur!

Vårt papper

Vårt papper

Vårt 130-grams papper håller högsta kvalitet och genomgår noggranna tester för att säkra att det håller måttet.
Pappret bär miljömärkningen Cradle to Cradle Certified® på bronsnivå, vilket innebär att man utöver strävan att ha en minimal påverkan på jorden, också jobbar aktivt för att ha en positiv miljöpåverkan produktionen.
Pappret produceras på ett Svanen-märkt pappersbruk i Sverige, och är miljömärkt enligt FSC, PEFC, ISO 14001, Paper Profile och EMAS.

Vårt tryckeri i Sverige

Vårt tryckeri i Sverige

Vår samarbetspartner trycker nära 100% av alla våra pappersprodukter i hjärtat av Sverige. De har en rad olika miljöcertifieringar och utvecklar löpande nya metoder för att bli än mer hållbara. 

  • Svanen
  • FSC - Forest Stewardship Council
  • ISO 14001 - Miljöledningssystem
  • ISO 12647 - Certifierad Grafisk Produktion
  • 100% grön energi - vind, vatten & sol
  • All pappersspill från produktionen återvinns

Effektiv frakt

Effektiv frakt

När det är dags att posta paketen har vi medvetet valt ett specialutformat emballage som ger tillräckligt med skydd åt produkterna men minimerar onödigt extrautrymme i paketen - vi skickar ingen luft!

Vi skickar heller ingen onödig information, reklam, lappar osv. utan försöker kommunicera det mesta elektroniskt.

Vår resa mot hållbarhet | Personlig Almanacka

Vad vi gör just nu

Följ med på vår resa mot bättre och hållbarare val, både vad gäller våra produkter och processer, men också i vardagen på Personlig Almanacka HQ!

Minskad plast
I samarbete med våra kunders önskemål har vi successivt minskat plasten i våra produkter. Numera kan du välja bort plastficka och linjal, eller välja en tunnare linjal till din almanacka. Vi har nyligen också tagit bort lamineringen av våra omslag som ett led i detta pågående arbete. Så långt det går och är realistiskt väljer vi bort enskilda plastemballage kring våra tillbehör. Till exempel sätter vi flera av våra penn-flerpack i pappersemballage istället för i cellofanpåsar el.dyl. Vi använder också en omslutande pappersremsa kring buntar av kort och refillsidor, där plastpåse annars hade varit standardlösningen.

Bättre emballage
För att skicka alla våra familjekalendrar och A4-almanackor använder vi ett emballage i well-kartong som går bra att återvinna. För övriga beställningar söker vi i dagsläget aktivt efter ett emballage som är miljövänligare och ändå skyddar produkterna tillräckligt under frakt.

Hållbarare samarbetspartner
Som ett led i vårt hållbarhetsarbete har vi påbörjat ett tätt samarbete med ett miljöcertifierat tryckeri; se mer information ovan.

Giftfritt bläck
Vi använder endast giftfritt bläck när vi trycker din almanacka. Tryckfärgerna är helt fria från flyktiga lösningsmedel, är vattenbaserade och Svanen-godkända.

Personlig Almanacka HQ
Vårt huvudkontor ligger ett stycke utanför Uppsala, i en ombyggd lada på landet. Här är elen 100% grön, och för att odla en kultur av miljötänkande tillhandahåller vi företagscyklar för medarbetare som tar tåget till kontoret. Vi har också laddningsstolpar för våra medarbetares elbilar tillgängliga.