Tips & tricks
Nyfiken på bullet journaling? Vill du ha inspiration och tips på vad du kan göra? Här får du hela 10 idéer till ett bullet journal-uppslag!

10 kreativa idéer för din Bullet Journal | Personlig Almanacka

Nyfiken på bullet journaling? Vill du ha inspiration och tips på vad du kan göra? Här får du hela 10 idéer till ett bullet journal-uppslag!

#Bullet Journaling #Inspiration #Guider och TipsBullet journaling – du har säkert hört det förut. Kanske kliar du dig lite försynt i huvudet just nu och rotar långt bak i minnesbanken utan att komma på vad det faktiskt betyder. Eller så kanske du är ett bujo-proffs som vill bli inspirerad till lite nya härliga uppslag.

Oavsett så lovar vi att du kommer jubla när du nått slutet av denna artikel. För här kommer massa bra info om bullet journaling och 10 inspirerande idéer till ett bullet journal-uppslag!

Vad är bullet journaling?


Bullet journaling är en metod för att organisera sin planering, ofta i en kalender eller en anteckningsbok. Det är som en kombination av att skriva dagbok, att göra-listor och kalenderplanering – på ett riktigt personligt sätt! Bullet journaling skapades av designern Ryder Carroll som ett flexibelt och enkelt system för att hjälpa människor att organisera sina tankar, mål och dagliga to do’s på ett kreativt och effektivt sätt.

Grunden i bullet journaling är att använda korta, enkla symboler (som punkter, streck och cirklar) för att beskriva och strukturera olika anteckningar och uppgifter. Genom att på ett kreativt sätt kombinera listor, diagram, ritningar, tecken och figurer kan du alltså skapa en riktigt personlig journal som passar just ditt liv och dina behov. Samtidigt tar du din planering till nya höjder!


Ett bullet journal-uppslag med månadsplanering, blommor och listor

Hur gör man en bullet journal?


Ett väldigt bra sätt att komma igång med en bullet journal är att välja en layout med gott om plats när du är igång och skapar din kalender. När du är inne i designmotorn och det är dags att välja hur din veckolayout ska se ut kan du välja ett av alternativen där själva veckan trycks på den vänstra sidan av uppslaget, så att den högra sidan är tom.

Därefter kan du välja att behålla ett otryckt blad, eller att lägga in en layout med dotgrid (prickar), linjer eller vår specialgjorda sida för bullet journaling. Här finns förtryckta figurer, linjer och ett fält med prickar – perfekt för att komma igång med din bujo!

Visste du att vi har en specialdesignad Bujo-bok med massor av förvalda sidor för att enkelt komma igång? Spana in den här!

Ett bullet journal-uppslag med en veckoplanering

10 inspirerande tips till en bullet journal


Vill du ha inspiration till din bullet journal? Här kommer 10 idéer som du kan inspireras av!

Ett veckouppslag i en bullet journal
 1. Skapa ett veckouppslag med hjälp av bullet journaling för att starta veckan på bästa sätt.


En skiss av ett barnkalas i en bullet journal
 1. Planera barnkalaset - skissa, skriv listor och gör bordsplacering!


Olika headers ritade med olika färger i en bullet journal
 1. Rita olika headers för alla månader! Gå loss med olika färger och typsnitt.


Ett bullet journal uppslag med en månadsöversikt, mood tracker och listor
 1. Gör en månadsöversikt så att du får en tydlig överblick av månaden. En mood tracker och massor av olika listor är både enkelt att skapa och praktiskt att ha. Logga ditt humör och håll koll på allt som ska göras!


En bullet journal med en planering och skiss över en trädgård
 1. Planera trädgården! Var ska pallkragarna vara, vad ska du plantera och när? Med en bullet journal får du en tydlig överblick över planteringen.


En bullet journal med ett recept på dumplings
 1. Skriv upp och spara alla dina favoritrecept! Behöver vi säga mer än MUMS?


En bullet journal med planering över en resa, med platser att besöka, packlista, och flygtider
 1. En bullet journal är perfekt att göra för att planera resan i förväg. Var ska du åka, vad vill du se och besöka?


En bullet journal fylld av sommarminnen, med bilder och text
 1. Fyll din bullet journal med massa härliga sommarminnen!


Ett bullet journal-uppslag med olika to do listor
 1. Vad är ett bullet journal-uppslag utan listor? Långa, korta, olika färger och former – här finns inga begränsningar!


En bullet journal med många olika blommor som ritats med olika färger
 1. Doodla fram massor av olika blommor – eller andra saker som du gillar!


Must haves för din bullet journalTILL FLER TILLBEHÖR


Vad ska en bullet journal innehålla?


Du har säkert lagt märke till att vi slängt oss med lite olika begrepp. I en typisk bullet journal finns det några saker som många har med för att organisera sina tankar, planer och liv. Det finns massa andra begrepp att upptäcka inom bullet journaling, men här är några av de vanligaste:

 1. Key: En grund i bullet journaling är att använda några olika bassymboler för att göra planeringen enklare. Det kan exempelvis vara en rund ring som betyder ”att göra”, en ifylld ring som betyder ”avklarat”, ett utropstecken som betyder ”idé” och så vidare. Du bestämmer! Skriv upp alla dina keys så att du enkelt kommer ihåg vad du menar.

 2. Index: En inledande sida där du listar de olika avsnitten eller kategorierna i din bullet journal. Detta gör det enklare att navigera och snabbt hitta specifika uppslag.

 3. Future Log: En översikt över kommande månader där du kan anteckna stora händelser, födelsedagar, resor eller andra viktiga datum som du vill ha koll på.

 4. Daglig log: En sida eller uppslag för varje dag där du kan lista dina uppgifter, möten, händelser och andra to do’s. Här är det extra perfekt att använda dina keys!

 5. Veckolog: Ett uppslag för kommande vecka där du kan planera och följa upp veckans mål, uppgifter, händelser och fördela uppgifter över flera dagar.

 6. Månadslog: En sida för varje månad där du kan planera viktiga händelser, mål och uppgifter för den specifika månaden. Det kan inkludera en kalenderöversikt och en lista över månadsuppgifter eller mål.

 7. Bucket List: Gör en bucket list på vad du skulle vilja göra – inga drömmar är för stora!

 8. Tracker: Spåra dina vanor, humör, mål eller aktiviteter i en tracker! Du kan lära dig mer om dig själv och följa upp olika saker som du vill ha koll på, fortsätta med eller förbättra.

Du väljer själv hur din bullet journal ska se ut och hur du vill använda din kreativitet i din kalender. Målet är att du ska få en ännu mer personlig planering som hjälper dig att organisera och planera dina dagar på ett effektivt sätt!

Lycka till!

Vill du ha en liten genomgång i grunden i bullet journaling? Kika på vår fina videokurs, A Beginner’s Guide To Bullet Journaling, med Anna Janises här.

Vår blogg: Tips & Tricks

Mobilbakgrunder för 2024

Piffa din mobil med en ny, fräsch bakgrund varje månad. Här finns ett helt gäng supersnygga wallpapers att ladda ner!

Röda dagar 2024 - så tar du semester och är ledig länge!

Vilka dagar är röda 2024? Hur ska man ta semester för att vara ledig länge? Läs allt om kalenderns helgdagar och hur du kan maxa ledigheten under 2024!

Sommar bucket list – gratis freebie

Vad vill du göra i sommar? Skriv en bucket list och bocka av i takt med att du uppfyller dina drömmar! Ladda ner en riktigt somrig bucket list helt gratis här.

Omdömen på Trustpilot