start / Tips & Tricks / Dekorera ditt Amazing Case med lettering-konstnären Timo Strauss

Dekorera ditt Amazing Case med lettering-konstnären Timo Strauss

Visste du att du kan dekorera ditt Amazing Case precis så som du vill ha det? Eftersom din almanacka är helt unik blir det ännu roligare om ditt fodral också är det! Vi har tagit hjälp av skickliga lettering-konstnären Timo Strauss (@timoostrich) som kommer visa dig hur du med hjälp av lettering kan förvandla ditt Amazing Case till ett vackert och personifierat fodral och tillbehör till din almanacka eller Mixbok™.

#InspirationDu kanske undrar varför vi älskar våra Amazing Cases så mycket? Jo, anledningen är dels att de går att tvätta i tvättmaskinen om man vill ge de ett nytt utseende (eller om du kanske råkat spilla kaffe på det, woooups!). En annan anledning till att vi älskar dessa fodral i veganskt läderpapper, är för att du på ett enkelt och roligt sätt kan förvandla dem till kreativa och unika tillbehör till din almanacka eller Mixbok™. Eftersom du redan lagt ner så mycket tid och kärlek på att göra din almanacka personlig och skräddarsydd efter din vardag, så blir det ju ännu roligare om även fodralet andas kreativitet och personlighet! Och tänk, det enda som behövs till detta är en liten dos inspiration och ett gäng fina pennor.

Förslagsvis kan du dekorera ditt fodral med färgglada mönster, söta små teckningar eller med ditt favoritcitat – du väljer! Utgå från vad som passar dig, din vardag och din almanacka.

Skapa din personliga almanacka här!För att boosta din inspiration ordentligt och ge exempel på hur man kan dekorera sitt Amazing Case har vi tagit hjälp av bokstavskonstnären Timo Strauss, som via sitt Instagramkonto @timoostrich visar upp och inspirerar sina följare med letteringkonst. Efter att han under en tid hållit på med sketchnoting, som är ett kreativt sätt att föra anteckningar på, upptäckte han lettering för några år sen.

- Jag har alltid älskat att skriva och skapa. Det ledde in mig på lettering, så jag började utforska och hålla på med det mer och mer.Under tiden som Timo utvecklat sina kunskaper och färdigheter inom lettering har hobbyn inte bara blivit hans jobb, utan även en stor passion.

- Bokstäver är faktiskt så mycket mer än bara just bokstäver. Lettering hjälper mig att utveckla min kreativitet samtidigt som det är meditativt, användbart och otroligt roligt att hålla på med, säger Timo entusiastiskt.

Även om Timo alltid har målat och tecknat mycket är detta inte ett måste för att kunna börja med lettering, enligt honom själv.

- Talang kan absolut hjälpa dig att utvecklas, men det ersätter inte all den övning man behöver lägga ner. Och vem som helst kan ju faktiskt träna på att bli bättre!Bli inte besviken om det från början kanske inte ser perfekt ut eller om resultatet inte motsvarar den bild du har i huvudet.

- Kom ihåg att dina händer behöver få tid att träna på att göra de rörelser som krävs för att skapa vackra bokstäver och utveckla en fin handstil. Och det är en konst i sig, eftersom vi knappt skriver nånting för hand längre. Ge dig själv tid och utrymme att utvecklas, och ha tålamod, säger Timo.

Och precis som ordspråket säger – övning ger färdighet! Behöver du lite extra hjälp med att öva så kan du ta en titt på vår videoguide Lettering för Nybörjare eller ladda ner vår Brush Lettering Guide.

Timo inspireras av allt möjligt - exempelvis långa promenader i skogen eller av att se andra konstnärers verk på sociala medier. Men han är också högst medveten om att den kreativa processen kan gå lite upp och ner: ”Ibland behöver man helt enkelt ta en paus och låta pennorna få vila ett tag.” Ta en titt på Timos vackra kreationer på våra Amazing Cases, och låt dig inspireras till att skapa ditt eget personifierade fodral! Kika också in på hans hemsida för att få ännu mer inspo!Timo har som sagt dekorerat några av våra Amazing Cases med sin härliga, personliga touch – och titta bara så fint det blev! Han har använt sig av Uni-ball Signo Broad i vitt som ger en snygg kontrast till det svarta läderpappret. Visst är det snyggt?

Kom ihåg att det inte finns några gränser för vad du kan skapa - det är bara din kreativitet och fantasi som sätter stopp! Om du hellre vill använda dig av ett ljusbrunt fodral med en svart eller rosa penna så kan du självklart göra det. Det är ju du som är konstnären!

Klicka här för att se alla våra snygga pennor!

Du behöver inte vara ett proffs på lettering för att dekorera ditt Amazing Case. Här kommer några av Timos tips som vi tror kan hjälpa dig att komma igång:

Gör några skisser i förväg som du kan gå tillbaka till och utveckla tills du blir nöjd med det slutgiltiga resultatet.
Rita den första designen på fodralet med en blyertspenna så att du kan ändra och korrigera om du inte blir helt nöjd direkt.
En stadig hand och en del övning krävs för att utvecklas och skapa vackra bokstäver. Men var inte rädd för att testa! ”Eftersom ytan på fodralet inte är helt slätt så är det väldigt enkelt att skriva och rita på,” säger Timo.

Så, vad väntar du på? Ha så kul när du designar och dekorerar tillbehöret till din almanacka eller Mixbok™. Klicka här för att kika på alla våra Amazing Cases!

Vår blogg: Tips & Tricks

#Mindfulness #Inspiration

Konsten att sakta ner - denguefeber och livslärdomar från sjuksängen

Läs mer

#Mindfulness #Freebies

Enkla men kraftfulla sätt att utöva tacksamhet varje dag

Läs mer

#Freebies

Mobilbakgrunder för 2020

Läs mer

Fri frakt

Nöjda kunder

Leverans 1 vecka

Omdömen på Trustpilot

Följ oss på Instagram

@personligalmanacka #personligalmanacka

Hej, vi använder cookies på vår hemsida för att din upplevelse här ska bli bättre.

Läs mer om cookies eller testa vårt smarriga recept.