start / Tips & Tricks / Expertens tips för att äta & träna sunt

Kostrådgivaren & träningsprofilen Jelena Meacham delar med sig av sina tips för att börja äta & träna sunt. Gratis träningslogg!

Expertens tips för att äta & träna sunt

Kostrådgivaren & träningsprofilen Jelena Meacham delar med sig av sina tips för att börja äta & träna sunt. Gratis träningslogg!

#InspirationVi har samarbetat med kost- och träningsprofilen Jelena Meacham, och fått lite praktiska tips om hur man kan tänka sunt kring detta. Som diplomerad och licensierad kostrådgivare har hon gedigna kunskaper och erfarenheter i området. Läs vår intervju med Jelena nedan!
Hej, Jelena! Vem är du och vad gör du?

Jelena: Jag heter Jelena Meacham, är 29 år gammal och tvåbarnsmamma. Jag jobbar med Instagram och har en egen app där jag lagar kalori- och näringsberäknade recept. Sen har jag också min egen webbshop med kost- och träningsscheman. På fritiden umgås jag med vänner, som de flesta andra, och så ägnar jag mycket tid åt att träna och laga mat. Jag älskar att vara aktiv och försöker även få till regelbundna promenader!

Såhär i nyårstider är det många som vill börja äta bättre och träna mer. Vad har du för tips till en person med stillasittande jobb eller studier som vill få in regelbunden träning i vardagen?

Jelena: Planera och PRIORITERA! Tiden finns ofta, men man kanske måste se över vad man lägger alla sina timmar på. Många, kan jag tänka mig, känner att tiden INTE finns, men rent faktiskt så finns tiden - fast den går kanske åt till ”omedvetna” saker så som att scrolla Instagram eller se ett avsnitt av sin favoritserie på TV. Ta med dig mobilen till gymmet istället och sätt på ditt favoritprogram medan du står på gåbandet!


Har du sett våra träningssidor för att logga din fitness-rutin? Workout Log 1 & 2 heter de och du hittar dem i steg 6 när du designar din almanacka. Du kan förstås också skapa en hel Mixbok dedikerad åt träning - en egen träningsdagbok!

SKAPA ALMANACKA MED TRÄNINGSSIDOR

Vilken är din favoritträningsform?

Jelena: Min favoritträningsform är definitivt styrketräning! Styrketräningen förändrade hela mitt liv. Jag gick från att bara vilja vara smal till att vilja vara stark, hälsosam och välmående istället.

Ladda ner ett gratis smakprov på vår Workout Log här nedan så kommer du snabbare igång med träningen!

LADDA NER WORKOUT LOG HÄR

Vad har du för tankar om ”nyttig” kontra ”onyttig” mat? Äter du själv allting?

Jelena: Jag äter precis ALLT. Det är ju faktiskt så att det finns inget livsmedel som i sig självt gör att vi går upp eller ner i vikt. Allt handlar om hur mycket vi äter av ett livsmedel. Att sätta strikta gränser och utesluta livsmedel ur kosten helt och hållet (såvida det inte är p.g.a. sjukdom eller liknande) skapar mer stress och slår ofta tillbaka mer än vad det gör oss väl. Hamburgare är min absoluta favoritmåltid!

Gör det enklare för dig själv att äta smart och hälsosamt - lägg till våra praktiska veckomeny-sidor i din nästa almanacka! Du hittar vår Meal Planner i steg 6 när du designar din almanacka. Du kan såklart också skapa en hel Mixbok dedikerad åt mat och recept!

SKAPA ALMANACKA MED MEAL PLANNER

Många känner att de inte har tid att laga och äta hälsosamt. Vad har du för tips till en person i en sån situation?

Jelena: Komplicera inte saker och ting. Det går alldeles utmärkt att äta spagetti och köttfärsås till middag! Lägg till grönsaker antingen i köttfärssåsen eller vid sidan av, så har du en komplett måltid. Det ska vara enkelt och gott! Kolhydrater, protein och grönsaker (och sås haha). Har du med allt det så har du allt din kropp behöver!

Du kan se mer av Jelenas kost- och träningsprogram på hennes sajt. Du kan också följa henne på Instagram.

Vår blogg: Tips & Tricks

Bakgrunder till mobil och desktop 2022

Piffa din mobil och dator med en ny, fräsch bakgrund varje månad. Här finns ett helt gäng supersnygga wallpapers att ladda ner!

Spara dina minnen i en Mixbok

Livet är fullt av viktiga milstolpar. Ändå är det ofta stunderna däremellan som verkar utgöra livet. Spara ögonblicken i din Mixbok med våra 4 idéer!

Sommarfreebies

Ladda ner fem härliga målarbilder för att sysselsätta stora och små, och gnugga geniknölarna med våra roliga emoji-rebusar!

Fri frakt

Nöjda kunder

Leverans 1 vecka

Omdömen på Trustpilot

Följ oss på Instagram

@personligalmanacka #personligalmanacka

Hej, vi använder cookies på vår hemsida för att din upplevelse här ska bli bättre.

Läs mer om cookies eller testa vårt smarriga recept.