Tips & tricks
I denna praktiska guide till vår Bullet Journal-almanacka delar fantastiska Julia Strycek med sig av 10 idéer till hur du kan skapa vackra uppslag i din bujo. Gör dig redo för en rejäl inspirations-boost!

Inspirationsguide till vår Bullet Journal-almanacka – 10 idéer till ditt bujo-uppslag

I denna praktiska guide till vår Bullet Journal-almanacka delar fantastiska Julia Strycek med sig av 10 idéer till hur du kan skapa vackra uppslag i din bujo. Gör dig redo för en rejäl inspirations-boost!

#Bullet Journaling #InspirationDu har förmodligen sett en massa bilder på dem på sociala medier. Underbara, kreativa bullet journal-uppslag, dekorerade med små teckningar, vacker skrivstil och fyllda till bredden med washitejp. Eller så har du kanske sett mer minimalistiska och strukturerade bullet journals, som fokuserar mer på systemet för uppgiftshatering som bullet journaling går ut på i grunden.


Det finns oändligt många olika sätt att komma igång med bullet journaling och att skapa din alldeles egna, unika bujo. Och det är just det som är det fina – du ska göra den på ditt sätt, precis som du vill ha den!

Har du precis börjat med bullet journaling? Titta på vår videokurs – Guide till Bullet Journaling här!


Vi är så glada över att äntligen få välkomna vår Bullet Journal-almanacka till planeringsfamiljen. Den är verkligen en perfekt blandning mellan en almanacka och skrivbok. På vänstra sidan får du strukturen av en förtryckt vecka och på den högra en prickad sida, eller dot grid, för en genialisk bujo-almanacka. Släpp loss din kreativitet på dot grid-sidan med headers, doodles och collections - sidan är din!


Och för att boosta dig med en massa inspiration har vi tagit hjälp av tyska Julia Strycek, aka @somekind.art. Ända sedan 2016 har hon hållit på med bullet journaling, och allt startade egentligen när hon behövde balansera sina universitetsstudier med jobb.


- Jag ville bli mer strukturerad och organiserad och behövde planera min tid bättre. Däremot kände jag inte att en vanlig almanacka matchade mina önskemål och alla idéer jag hade i mitt huvud, säger Julia.

- Sedan ramlade jag över Bullet Journal-systemet och tyckte att hela konceptet lät så spännande!

Se vår Bullet Journal-bok här!

Idag använder Julia dagligen sin bujo till att planera och organisera. Nu har hon även insett att detta sätt att planera på har hjälpt henne att bli mer produktiv - både i studierna och i arbetslivet.

- Min bullet journal har blivit en väldigt naturlig del av mitt liv, fortsätter Julia. Inte en dag passerar utan att jag använder min bujo! Den är min personliga kalender, min dagbok och trogna kompanjon!

Hur din bullet journal ser ut är det bara du som bestämmer. Kanske har du större behov av en att göra-lista än en kreativ konstnärs-sida. Det är helt upp till dig! Börja så enkelt du vill och hitta din personliga touch längs vägen.

Julia försäkrar att allt du behöver för att komma igång är en blyertspenna, ett suddgummi, en svart fineliner och en skrivbok. Antingen kan du välja en klassisk skrivbok med dot grid, (som du självklart kan göra extra personlig hos oss!), där du själv kan skapa och designa varje sida precis som du vill. Men du kan också använda dig av vår Bullet Journal-bok som har en struktur av en förtryckt Bujo-bok, men som är utformad för att ge utrymme för dig och din kreativitet. Kika på vår Bullet Journal-bok här.


- För att hålla det enkelt i början så använde jag mig av minimalistiska vecko- och månadsuppslag utan att rita alltför många små teckningar och figurer. Idag däremot, använder jag min bujo som ett sätt att uttrycka min kreativitet på och njuter verkligen av att få designa och skapa vackra uppslag!

- När allt kommer omkring så handlar det faktiskt inte om det kreativa eller själva designen; det viktigaste är funktionaliteten i din bujo, betonar Julia. Varje sida och uppslag ska passa in i just ditt liv och funka i din vardag!

Här nedan ger Julia dig 10 idéer till bullet journal-uppslag. Testa dem i din egen bujo och kanske hittar du en ny favorit! För att fortsätta inspireras kan du dessutom klicka dig in på Julias underbara blogg: somekindart.com


En habit tracker används för att logga dina vanor över en vecka eller en månad, på ett snabbt och enkelt sätt. Sätt en prick eller kryssa i rutan för varje gång du gjort det du trackar. Detta kommer att ge dig en tydlig överblick av vilka vanor du har och hjälpa dig att utvecklas!


Idén bakom One Line a Day är att skriva ner ett inspirerande citat varje dag för att motivera eller uppmuntra dig själv.


En brain dump-sida är en perfekt plats för dig att dumpa alla dina tankar, idéer och drömmar på. Och det behöver faktiskt inte vara varken strukturerat eller censurerat! När du skrivit ner allt du har i huvudet kommer du att kunna tänka klarare.


En bucket list kan skapas antingen för olika årstider eller händelser. I denna bucket list för hösten har jag skrivit ner allt jag skulle vilja göra och uppleva denna höst.


I en mood tracker fyller du i en ruta i en viss färg varje dag. Varje färg står för ett visst humör, så att du i slutet av månaden kan se hur ditt humör har förändrats under veckorna.


Några enkla doodles kan verkligen lysa upp ett helt uppslag! Dessutom hjälper de dig att på ett roligt sätt få ner dina tankar och idéer på papper.


En kreativ önskelista, antingen för dig själv eller för din familj och dina vänner, är faktiskt väldigt bra att ha! Oavsett om det är inför julens alla klappar eller presenter inför födelsedagar, så kommer du minst sagt att vara förberedd med toppenidéer på vilka gåvor du kan ge till alla i din närhet.


Denna sida, kallad One Word A Day, är ett fantastiskt verktyg för att få in mer tacksamhet i vardagen. Försök komma på ett ord som beskriver det som gjort dig glad och tacksam under dagen och skriv ner det här.


En sammanfattning av det allra bästa och det mindre roliga som hänt under en månad kan vara ett fantastiskt sätt att slutföra en månad på. Ofta inser jag hur underbara veckor jag haft först när jag ser tillbaka på allt roligt som hänt.


Det finns så många roliga och bra recept som jag inte vill glömma! Därför skapar jag ofta kreativa receptsidor i min bullet journal-almanacka så att jag kan behålla och komma ihåg mina favoriter.

Skapa din egna personliga Bullet Journal-bok här!


Till sist kommer här Julias 3 bästa tips på vad som kan vara bra att tänka på när du börjar med bullet journaling, samt hur du kan hålla uppe motivationen och inspirationen:

1. Jämför dig inte med andra! Varje person är unik, så varje bullet journal borde vara det också.
2. Justera och utveckla dina idéer! Ge inte upp direkt bara för att du inte blir helt nöjd första gången. Om jag t.ex. skapat en mood tracker och inte blir nöjd, så har jag kvar den för nu och skapar en annan design till nästa månads uppslag istället.
3. Våga experimentera och testa olika stilar! Inte minst i början är det viktigt att hitta vilka sorts uppslag och stilar som du gillar bäst och tycker är roligast att använda dig av.

Behöver du mer idéer och inspiration till dina bullet journal-uppslag? Titta även på dessa 10 bujo-tips!


Vår blogg: Tips & Tricks

Mobilbakgrunder för 2024

Piffa din mobil med en ny, fräsch bakgrund varje månad. Här finns ett helt gäng supersnygga wallpapers att ladda ner!

Röda dagar 2024 - så tar du semester och är ledig länge!

Vilka dagar är röda 2024? Hur ska man ta semester för att vara ledig länge? Läs allt om kalenderns helgdagar och hur du kan maxa ledigheten under 2024!

Sommar bucket list – gratis freebie

Vad vill du göra i sommar? Skriv en bucket list och bocka av i takt med att du uppfyller dina drömmar! Ladda ner en riktigt somrig bucket list helt gratis här.

Omdömen på Trustpilot