Tips & tricks
Säsongen för jordgubbar och grädde är äntligen här! Testa att göra dessa enkla jordgubbsrosor på din sommarfest och du kommer att imponera på alla! 🍓

Jordgubbsrosor DIY

Säsongen för jordgubbar och grädde är äntligen här! Testa att göra dessa enkla jordgubbsrosor på din sommarfest och du kommer att imponera på alla! 🍓

#DIY & PysselMidsommartårta i Sverige är synonymt med hemmagjord gräddtårta med jordgubbar. Om du gör dessa vackra jordgubbsrosor till att pynta din tårta med kan vi nästan lova att ingen någonsin kommer att glömma den! Vår alldeles egna tårt-drottning Julia visar dig hur du går tillväga.


Du behöver en skärbräda, en gaffel, en liten kniv och självklart ett gäng jordgubbar. Spetsiga jordgubbar med bred botten funkar allra bäst för detta lilla pyssel.


Börja med att sätta fast en jordgubbe på gaffeln.


Använd kniven till att försiktigt skära ett snitt i botten av jordgubben. Detta är ditt första rosblad!


Böj ut bladet lite försiktigt för att få det att se mer äkta ut.


Gör på samma sätt runt hela jordgubben.


Börja på en ny rad med blad och gör på samma sätt.Avsluta genom att dela toppen av jordgubben.


Om du vill dekorera hela gräddtårtan med jordgubbsrosor, precis som Julia gjort, så behöver du ca 25-30 jordgubbar.


TIPS: Använd träpinnar för att se till att jordgubbsrosorna hålls på plats på tårtan. På så sätt kan du också enklare flytta runt jordgubbarna och testa dig fram till vad som ser snyggast ut.Avsluta med att sätta fast jordgubbsrosorna på tårtan. Om du vill kan du även lägga till lite fina vilda blommor. Det blir som pricken över i!


TA-DA! Gör dig redo för en våg av komplimanger för din fantastiskt vackra (och goda) sommartårta! 🤗


Vår blogg: Tips & Tricks

Mobilbakgrunder för 2024

Piffa din mobil med en ny, fräsch bakgrund varje månad. Här finns ett helt gäng supersnygga wallpapers att ladda ner!

Röda dagar 2024 - så tar du semester och är ledig länge!

Vilka dagar är röda 2024? Hur ska man ta semester för att vara ledig länge? Läs allt om kalenderns helgdagar och hur du kan maxa ledigheten under 2024!

Sommar bucket list – gratis freebie

Vad vill du göra i sommar? Skriv en bucket list och bocka av i takt med att du uppfyller dina drömmar! Ladda ner en riktigt somrig bucket list helt gratis här.

Omdömen på Trustpilot