Tips & tricks
Vill du få bättre koll på hur du spenderar dina pengar? Få en överblick av din ekonomi med våra budgetsidor. Ladda ner budgetmall.

Koll på ekonomin: gratis budgetmall

Vill du få bättre koll på hur du spenderar dina pengar? Få en överblick av din ekonomi med våra budgetsidor. Ladda ner budgetmall.

#Freebies #Guider och TipsVill du få lite bättre koll på hur du spenderar dina pengar? Stämmer din planerade budget med dina verkliga utgifter?

Testa våra budget-slutsidor och få grepp över ekonomin detta år! Du kan välja till dessa sidor i slutet på din almanacka, eller skapa en hel Anteckningsbok dedikerad till din privatekonomi - din egen budgetbok!

Fortsätt läsa för att kika på våra två olika budgetmallar, och ladda ner en gratis månadsbudget som provsmak här nedan!

Vi har två olika budgetsidor att välja mellan i almanackan:

En almanacka med temasidan Min ekonomi, där en hand håller i en svart penna och fyller i sidan med siffror
Du kan välja att ha redan färdiga kategorier där du skriver ditt estimat för var och en. Här noterar du sen dagligen utgifterna så att du i slutet av månaden kan kolla av hur väl verkligheten rimmar med din uppskattade budget.

En almanacka med temasidan Min ekonomi som fyllts i med färgglada pennor. På almanackan ligger en grön, en rosa och en gul penna
Du kan också välja uppslaget där du själv skriver in dina olika kategorier.
Dessa utgiftskategorier kan tex vara boende, mat, kläder, nöje, transport osv. Även här gör du en budgetuppskattning för respektive post. I slutet av månaden kan du summera dina utgifter och skriva in den verkliga summan för varje kategori.

Skulle du vilja testa en av våra budgetmallar innan du lägger till dem i din almanacka eller Anteckningsbok? Klicka här nedan så får du ett provsmak helt gratis! Och det är väl ändå bra för budgeten?!

LADDA NER BUDGETMALL HÄR


Den spännande frågan är såklart: Hur pass väl stämmer din budget med dina verkliga utlägg? Hittade du några överraskningar kanske? Vi har ju alla våra små ströutgifter som man kanske inte har stenkoll på, och som lätt kan skjuta iväg.

En almanacka som ligger på en grön bakgrund, omgiven av kaffekoppar, kakor, mynt, kaffefläckar, en penna och glasögon
Ta till exempel det där med att plocka upp en take away-kaffe på väg in till kontoret. Skönt sätt att komma igång med dagen förstås, men hur mycket kostar dig den där latten egentligen?

Lattematikens lagar säger ju tydligt att tar du en kaffe på fiket intill kontoret 3 gånger i veckan, ja då lägger du totalt 5640 kronor per år på det*. Är latten verkligen värd det? Absolut, kanske du tycker, guldkant ju! Bra, då har du gjort ett medvetet val.

Men blir du istället bestört över att du lägger så mycket pengar på din kaffekonsumtion ute, då kan du besluta att ändra detta.

En närbild på temasidan Min ekonomi


LADDA NER BUDGETMALL HÄR


Med en budget skapar du möjligheter för dig själv. När du ser vad du spenderar på specifika poster kan du nämligen också ta konkreta beslut till förändring.

Du kanske hellre sparar 5640:- per år istället för att köpa guldkantat kaffe så där ofta?

Vad du än lyckas uppdaga med din budget så är det allra viktigaste att du känner att du har kontroll över dina utgifter. Vi lovar att det dessutom kommer att ge dig lugn i själ och sinne att fylla i och följa din ekonomiska plan. Allt börjar med en plan, och i det här fallet - en budget!

DESIGNA EN PERSONLIG ALMANACKA™ HÄR

*Vi beräknar 40:- per kaffekopp och räknar bort 5 veckor som du är på semester. ;)

Vår blogg: Tips & Tricks

Plan with me - Juli 2024

Ljuva juli är här, och självklart ska det synas även i din almanacka. Planera juli, sommaren somrigaste månad med oss!

Mobilbakgrunder för 2024

Piffa din mobil med en ny, fräsch bakgrund varje månad. Här finns ett helt gäng supersnygga wallpapers att ladda ner!

Röda dagar 2024 - så tar du semester och är ledig länge!

Vilka dagar är röda 2024? Hur ska man ta semester för att vara ledig länge? Läs allt om kalenderns helgdagar och hur du kan maxa ledigheten under 2024!

Omdömen på Trustpilot