Tips & tricks
Att vara kreativ och kravlöst teckna olika mönster är bra för din mentala hälsa. Öva på att ta det lugnt och ladda ner vår freebie Fyll med mönster!

Kreativitet + Mental hälsa = Sant! + FREEBIE

Att vara kreativ och kravlöst teckna olika mönster är bra för din mentala hälsa. Öva på att ta det lugnt och ladda ner vår freebie Fyll med mönster!

#Mindfulness #FreebiesIbland kan det kännas som att det finns alltför få tillfällen där vi gör nåt som är helt kravlöst. Kraven kommer både utifrån och inifrån, och många gånger är vi vår egen största kritiker. Att hitta sätt att slappna av och att träna på att sänka kraven är nödvändigt för vårt välbefinnande och vår mentala hälsa - men något som kan vara lättare sagt än gjort. Ett bra sätt för att fokusera på ditt välmående är att göra något kreativt, men samtidigt kravlöst, för en stund.

Illustratören Angelica Lucaci har länge tränat på att släppa alla krav, sin prestationsångest och att våga vara nöjd. Angelica är känd för sina fantastiska målarböcker för vuxna och driver också instagramkontot @hejnum. Tillsammans med Angelica har vi tagit fram två vackra illustrationer, där målet är att du ska öva på att vara kreativ utan att värdera slutresultatet. Illustrationerna finns både att välja som temasida i din almanacka, systemkalender eller Mixbok, men vi vill så klart också ge dig ett smakprov i form av freebien Fyll med mönster!

Ladda ner Fyll med mönster


Här är motivet redan ritat och klart, och det som du ska göra är att släppa lös din fantasi och teckna linjer, prickar och snirkliga krumelurer för att fylla i alla fält. Du väljer själv om du vill rita fritt eller om du vill ta inspiration från de olika mönstren i mönsterbiblioteket. Det viktigaste är att du kopplar av, låter pennan leva sitt eget liv över pappret och släpper allt vad krav heter. För att låta målandet bli din egen, lugna fristad av selfcare har flera positiva fördelar för ditt välmående.

3 anledningar till att kreativitet förbättrar din mentala hälsa  1. Känslor släpps fria - Att teckna kan vara en form av känslomässig frigörelse. Tillåt dig att bearbeta dina känslor, dagen eller tankar genom att ge uttryck för dem via färger och mönster. Det kan hjälpa dig att lättare slappna av och att släppa känslomässiga spänningar.

  2. Boostar din självkänsla och självförtroende - Att ta sig tid för en kreativ aktivitet och att skapa något kan öka både självkänslan och självförtroendet. Även fast du inte har några krav på dig så har du själv åstadkommit något, vilket kan bidra till en positiv självbild och förbättrat mentalt välbefinnande.

  3. Mindfulness och fokus – Att måla kräver koncentration och fokus, vilket kan hjälpa dig att komma in i ett tillstånd av mindfulness. När du fyller i dina mönster blir ditt sinne mer närvarande och fokuserat på uppgiften, vilket många anser vara en hjälpande hand för att släppa bekymmer och distraktioner.


Hämta freebien


Så kreativitet + mental hälsa = sant! Hitta stunder där du fokuserar på ditt inre, öva på att vara snäll mot dig själv och släpp prestationskraven. Är du nyfiken på att läsa mer om ämnet kreativitet och mental hälsa kan du spana in vår intervju med Angelica för att läsa mer om hennes resa och bästa tips!

Vår blogg: Tips & Tricks

Plan with me - Juli 2024

Ljuva juli är här, och självklart ska det synas även i din almanacka. Planera juli, sommaren somrigaste månad med oss!

Mobilbakgrunder för 2024

Piffa din mobil med en ny, fräsch bakgrund varje månad. Här finns ett helt gäng supersnygga wallpapers att ladda ner!

Röda dagar 2024 - så tar du semester och är ledig länge!

Vilka dagar är röda 2024? Hur ska man ta semester för att vara ledig länge? Läs allt om kalenderns helgdagar och hur du kan maxa ledigheten under 2024!

Omdömen på Trustpilot