start / Tips & Tricks / Lettering för nybörjare – Videokurs

Alla kan lära sig att skriva fint! Med hjälp av lettering-konstnären Sofie Björkgren-Näse blir du guidad steg för steg genom grunderna av detta fantastiska hantverk i vår videokurs som självklart är helt gratis! Titta på alla 5 videor här och börja pimpa din almanacka med roliga bokstavsformer.

Lettering för nybörjare – Videokurs

Alla kan lära sig att skriva fint! Med hjälp av lettering-konstnären Sofie Björkgren-Näse blir du guidad steg för steg genom grunderna av detta fantastiska hantverk i vår videokurs som självklart är helt gratis! Titta på alla 5 videor här och börja pimpa din almanacka med roliga bokstavsformer.

#Inspiration #Guider

Du har säkert sett dem. Fantastiskt vackra almanackor och skrivböcker överallt på internet, pimpade till perfektion med fina bokstäver i vackra handstilar. Kanske har du försökt undvika dem genom att säga: Ja, det är jättefint, men vem har egentligen tid för sånt där? Eller: Min handstil är så ful att jag aldrig någonsin kommer kunna skriva sådär vackert i min almanacka.

Så, vi har tagit hjälp av lettering-konstnären Sofie Björkgren-Näse (@fialottajanssondesign) som har satt ihop en liten serie av lettering-guider till oss. I fem videor går hon igenom grunderna steg för steg, olika sorters bokstäver, skuggeffekter och kalligrafi. Denna kurs är väldigt tydlig och enkel, så vi är övertygade om att vem som helst kan hänga på! Till och med vi som aldrig fått skriva julkorten hemma på grund av våra handstilar ;)

”Att börja med lettering är faktiskt inte alls svårt” säger Sofie. ”Materialen du behöver finns lättillgängligt runt omkring dig: ett papper och en helt vanlig penna.”

”Och du vet ju redan grunderna” säger Sofie, ”eftersom du redan vet hur man skriver bokstäver.”

Lettering är konsten att rita bokstäver, och bygger på det som Sofie kallar ”skelettbokstäver”. Enkelt sagt så är det bokstäverna som vi lärde oss redan som små i skolan. Med hjälp av dem kan vi lära oss grunderna i skuggning, kursiva bokstäver och den kalligrafieffekt som finns överallt på sociala medier just nu!

”Kom ihåg att det viktigaste av allt är att ha roligt!” säger Sofie. ”Lettering är något lekfullt, något man ska njuta av att göra. Det värsta som kan hända är att du får sudda ut det du gjort och göra om. I bästa fall har du skapat något fantastiskt! Så var inte rädd för att experimentera och ha kul!”

Älskar du lettering men har ännu inte köpt en Personlig Almanacka™ att dekorera? Klicka här för att designa din alldeles egna! Och glöm inte att kika på Sofies omslagsbilder när du ändå är där!

Lettering för nybörjare - Sofie Björkgren-Näse
Del 1: Skelettbokstäver och genomgång av grundernaDel 2: Blockbokstäver – 7 olika sättDel 3: Skrivstil - Faux CalligraphyDel 4: Dekorativa BokstäverDel 5: Lettering KompositionNedladdningsbara PDF:er
DEL 1
DEL 2
DEL 3
DEL 4
DEL 5a
DEL 5b
DEL 5c

Vår blogg: Tips & Tricks

Så här skapar du en systemkalender - Video

En 100% anpassad obunden inlaga + tjusig ringpärm = en personlig systemkalender! Läs hur du skapar en här.

Bakgrunder till mobil och desktop 2022

Piffa din mobil och dator med en ny, fräsch bakgrund varje månad. Här finns ett helt gäng supersnygga wallpapers att ladda ner!

Läsårsöversikt 22/23 - Freebie

Än så länge är vi mitt uppe i sommar och semester, men en ny termin och ett nytt läsår närmar sig med stormsteg! Med det kommer mycket härligt att se fram emot; nya lärdomar, utmaningar, upplevelser och framgångar. Och med hjälp av vår nedladdningsbara läsårsöversikt kan du redan nu börja planera och strukturera kommande terminer!

Fri frakt

Nöjda kunder

Leverans 1 vecka

Omdömen på Trustpilot

Följ oss på Instagram

@personligalmanacka #personligalmanacka

Hej, vi använder cookies på vår hemsida för att din upplevelse här ska bli bättre.

Läs mer om cookies eller testa vårt smarriga recept.