start / Tips & Tricks / Roligt hemmapyssel till påsken

Roligt hemmapyssel till påsken

En annorlunda påsk kräver lite extra roligt pyssel hemma. Muntra upp dig själv med dessa söta kartongdjur!

#RoligtTycker du som oss, att påsken är en av årets allra bästa högtider? Godis, ledighet och förhoppningsvis sol och vårväder!

Även om påsken i år förmodligen ser ganska annorlunda ut för många av oss så finns det fortfarande mycket skoj att sysselsätta sig med, antingen själv eller tillsammans med familjen. Varför inte fixa en pysselstund tillsammans för att ladda upp inför påskledigheten?

Självklart har vi förberett ett roligt pyssel som till och med innehåller sådant som du förmodligen redan har hemma - nämligen tomma mjölk- eller juicepaket. Så när paketet är slut, skölj ur, ställ på tork och vips så har du allt som behövs till ditt hemma-pyssel! Eller ja, nästan i alla fall. Förutom mjölkpaket så ser du här nedan allt som kan tänkas behövas till pysselstunden. (Och förresten, inspirationen till pysslet kommer från Kreativa Karin, så tack!)

Detta behövs till pysslet

- någon slags färg
- pensel
- jord & frön att så
- godis
- mjölk-/juicepaket
- färg- eller tuschpennor
- sax
- lim eller tejp

STEG ETT: MÅLA!

Tänk på att det kan behövas flera lager färg på mjölkpaketen så här behöver man ha lite tålamod. Vi grundade med vit färg för att sedan måla över med någon annan lite roligare färg. Grundfärgen gör att trycket på kartongen inte lyser igenom så mycket.

STEG TVÅ: KLIPPA!

När färgen har torkat och du känner dig nöjd så är det dags att klippa paketen till önskad form och storlek. Vi klippte ut några till att bli kaniner, och ett par till att bli kycklingar.

STEG TRE: PIFFA!

Nu kommer vi till den roligaste delen - att förvandla förpackningarna till söta små djur! Du kan fylla i öron, måla ögon och nos, eller så kan du ladda ner och använda du dig av våra färdiga mallar. Dessa kan du klippa ut, limma eller tejpa på, och vips så har djuret fått lite mer personlighet.

STEG FYRA: FYLL KARTONGDJURET!

Dags att fylla djuret med vad du vill! Vi valde att fylla några med jord och så lite frön i och de andra fyllde vi med favorit-påskgodiset. Perfekt om du vill piffa upp påsken med något annat än påskägg hemma, eller varför inte uppmuntra någon med en liten godiskanin! Såhär i tider av social distansering hade nog vem som helst blivit glad av hitta en liten överraskning utanför ytterdörren.

Här kan du ladda ner mallar till dina små kartongdjur. Och du, GLAD PÅSK från oss!

/Gänget på Personlig Almanacka™

Vår blogg: Tips & Tricks

Hur du använder våra 12 olika trackers - Guide + Freebies

Visste du att man kan spåra sina vanor för att se hur de påverkar humöret? Mood tracking och habit tracking, brukar man kalla detta. Genom att använda en så kallad habit tracker tillsammans med en mood tracker kan du se mönstren i ditt beteende och förstå sambandet till ditt mående. Här går vi igenom våra 12 olika trackers, eller loggar, så att du enkelt kan komma igång och använda dem på ett roligt sätt. Dessutom finns ett gäng freebies som du inte får missa!

Att våga byta bana mitt i livet - Karins berättelse

Karin som är en av våra fantastiska kunder berättar om hur hon vågade förändra hela sin vardag och testa nåt nytt. Längtar du efter att ta steget mot att följa din dröm? Läs Karins berättelse och bli inspirerad!

Påskpyssla hemma med oss! + Freebies

Påsken ser ut att bli annorlunda även i år, men vi hoppas att du i alla fall får njuta av lite ledighet och tid med dina närmaste. I så fall kan du passa på att pyssla – här finns freebies i form av målarsidor för dig och ett par pysselaktiviteter för barnen! Perfekt avkoppling i påsk och dessutom en boost för din mentala hälsa!

Fri frakt

Nöjda kunder

Leverans 1 vecka

Omdömen på Trustpilot

Följ oss på Instagram

@personligalmanacka #personligalmanacka

Hej, vi använder cookies på vår hemsida för att din upplevelse här ska bli bättre.

Läs mer om cookies eller testa vårt smarriga recept.