Tips & tricks
En annorlunda påsk kräver lite extra roligt pyssel hemma. Muntra upp dig själv med dessa söta kartongdjur!

Roligt hemmapyssel till påsken

En annorlunda påsk kräver lite extra roligt pyssel hemma. Muntra upp dig själv med dessa söta kartongdjur!

#DIY & PysselTycker du som oss, att påsken är en av årets allra bästa högtider? Godis, ledighet och förhoppningsvis sol och vårväder!

Även om påsken i år förmodligen ser ganska annorlunda ut för många av oss så finns det fortfarande mycket skoj att sysselsätta sig med, antingen själv eller tillsammans med familjen. Varför inte fixa en pysselstund tillsammans för att ladda upp inför påskledigheten?

Självklart har vi förberett ett roligt pyssel som till och med innehåller sådant som du förmodligen redan har hemma - nämligen tomma mjölk- eller juicepaket. Så när paketet är slut, skölj ur, ställ på tork och vips så har du allt som behövs till ditt hemma-pyssel! Eller ja, nästan i alla fall. Förutom mjölkpaket så ser du här nedan allt som kan tänkas behövas till pysselstunden. (Och förresten, inspirationen till pysslet kommer från Kreativa Karin, så tack!)


Detta behövs till pysslet

- någon slags färg
- pensel
- jord & frön att så
- godis
- mjölk-/juicepaket
- färg- eller tuschpennor
- sax
- lim eller tejp


STEG ETT: MÅLA!

Tänk på att det kan behövas flera lager färg på mjölkpaketen så här behöver man ha lite tålamod. Vi grundade med vit färg för att sedan måla över med någon annan lite roligare färg. Grundfärgen gör att trycket på kartongen inte lyser igenom så mycket.


STEG TVÅ: KLIPPA!

När färgen har torkat och du känner dig nöjd så är det dags att klippa paketen till önskad form och storlek. Vi klippte ut några till att bli kaniner, och ett par till att bli kycklingar.


STEG TRE: PIFFA!

Nu kommer vi till den roligaste delen - att förvandla förpackningarna till söta små djur! Du kan fylla i öron, måla ögon och nos, eller så kan du ladda ner och använda du dig av våra färdiga mallar. Dessa kan du klippa ut, limma eller tejpa på, och vips så har djuret fått lite mer personlighet.


STEG FYRA: FYLL KARTONGDJURET!

Dags att fylla djuret med vad du vill! Vi valde att fylla några med jord och så lite frön i och de andra fyllde vi med favorit-påskgodiset. Perfekt om du vill piffa upp påsken med något annat än påskägg hemma, eller varför inte uppmuntra någon med en liten godiskanin! Såhär i tider av social distansering hade nog vem som helst blivit glad av hitta en liten överraskning utanför ytterdörren.
Här kan du ladda ner mallar till dina små kartongdjur. Och du, GLAD PÅSK från oss!

/Gänget på Personlig Almanacka™

Vår blogg: Tips & Tricks

Mobilbakgrunder för 2024

Piffa din mobil med en ny, fräsch bakgrund varje månad. Här finns ett helt gäng supersnygga wallpapers att ladda ner!

Röda dagar 2024 - så tar du semester och är ledig länge!

Vilka dagar är röda 2024? Hur ska man ta semester för att vara ledig länge? Läs allt om kalenderns helgdagar och hur du kan maxa ledigheten under 2024!

Sommar bucket list – gratis freebie

Vad vill du göra i sommar? Skriv en bucket list och bocka av i takt med att du uppfyller dina drömmar! Ladda ner en riktigt somrig bucket list helt gratis här.

Omdömen på Trustpilot