Tips & tricks

start / Tips & Tricks / Så får du en god privatekonomi - 3 tips

Vår ekonomichef, Stina, delar med sig av sina 3 bästa tips för att få en hållbar privatekonomi och påbörja ett regelbundet sparande. Läs expertens tips här!

Så får du en god privatekonomi - 3 tips

Vår ekonomichef, Stina, delar med sig av sina 3 bästa tips för att få en hållbar privatekonomi och påbörja ett regelbundet sparande. Läs expertens tips här!

#Tips #Freebies #PlaneringNär världen och vardagen ser ut som den gör just nu är det nog många av oss som tänker lite extra på våra kronor och ören, och undrar vart de egentligen tar vägen.

Idag gästas vår blogg av vår eminenta ekonomichef, Stina, där hon delar med sig av sina tankar och knep king ekonomi och sparande.

LADDA NER BUDGETMALL HÄR1. Se över dina inkomster!
• Spara en summa varje månad för större mål, som t.ex. ett nytt boende eller resor. Dessutom är det bra att ha en buffert om nåt oväntat skulle inträffa – som att frysen går sönder eller bilen behöver lagas.
• Hyr ut saker du inte använder så ofta, som t.ex. konst & verktyg. Dessutom kan du överväga att hyra ut ditt boende om du själv är bortrest på sommaren.
• Finns det saker som ligger hemma och bara samlar damm, saker du inte behöver eller har nytta av? SÄLJ!


2. Se över dina utgifter!
• Skaffa dig koll på hur mycket abonnemang, streamingtjänster, el, försäkringar och banklån kostar dig varje månad. Jämför priser mellan olika leverantörer och våga förhandla! Här kan du spara in väldigt mycket pengar varje år.
• Spendera aldrig pengar du inte har! Små-lån och krediter kan snabbt bli en skuldfälla.
• Se över dina matutgifter! Behöver du dra ner på antalet luncher på restaurang och börja äta mer matlådor?

Testa våra budget-temaidor och få grepp över ekonomin detta år! Du kan välja till dessa sidor i slutet på din almanacka, eller skapa en hel Mixbok dedikerad till din privatekonomi - din egen budgetbok.

SKAPA ALMANACKA MED BUDGETSIDOR3. Skapa en månadsbudget!
• Temasidorna Min Ekonomi är toppenbra att använda när man vill komma igång och göra en månadsbudget och vill att det ska bli en ny, bestående vana. Sidorna ger dig bra struktur och du kan tydligt tracka dina konsumtionsmönster.
• Jag använder dessa temasidor som bra delmål jag checkar av varje månad. Här har jag budgeterat mina inköp för att inte spontanshoppa. Om jag t.ex. vet att jag behöver en ny kappa i oktober, så finns den redan i min budget, säger Stina.

LADDA NER BUDGETMALL HÄR


- Det viktigaste att komma ihåg är att det aldrig är för sent att ta kontroll över sin ekonomi och börja forma den som DU vill. I början är det alltid lite uppförsbacke, men när du kommit igång med sparandet ordentligt kommer det så småningom bli till en nyttig rutin. Och du, våga fråga! Jag lovar att det finns många både i din omgivning och på sociala medier som du kan lära dig mycket av, avslutar Stina.

Vår blogg: Tips & Tricks

Motivera barnen med Belöningsschemat

Med Belöningsschemat motiverar du dina barn att göra enklare uppgifter själva. Skapa rutiner på ett roligt sätt och ge barnen en liten belöning!

Mobilbakgrunder för 2023

Piffa din mobil med en ny, fräsch bakgrund varje månad. Här finns ett helt gäng supersnygga wallpapers att ladda ner!

Hur lagar jag bra och billig mat?

Som student behöver man ha koll på sina matkostnader. Planera dina måltider i din almanacka och Mixbok, så blir det enklare att laga bra och billig mat!

Omdömen på Trustpilot