Tips & tricks
Längtar du efter en förändring i livet och att äntligen kunna nå de där målen som du så länge strävat efter? Testa att skapa en vision board! Här lär dig pysseldrottningen @mrsmara hur du enkelt kan göra ett inspirerande collage som hjälper dig att visualisera dina önskningar. Läs mer nedan, och påbörja resan mot din drömvardag!

Vision boards – visualisera dina drömmar & uppnå dina mål!

Längtar du efter en förändring i livet och att äntligen kunna nå de där målen som du så länge strävat efter? Testa att skapa en vision board! Här lär dig pysseldrottningen @mrsmara hur du enkelt kan göra ett inspirerande collage som hjälper dig att visualisera dina önskningar. Läs mer nedan, och påbörja resan mot din drömvardag!

#Bullet Journaling #InspirationHar du någon gång hört ordet vision board? För vissa kan ordet vision kännas skrämmande, stort, svårt att uppnå och långt från verkligheten. Vad har liksom en board med visionen att göra?

Här kommer vi förklara vad en vision board är och hur du kan använda den för att förändra ditt liv, ett steg i taget. Så sätt dig till rätta och följ med på resan mot din egen drömvardag!

Vad är en vision board?
En vision board är en tavla med ett collage av bilder, tidningsurklipp, ord, teckningar, foton och liknande. Syftet med den är att visualisera dina drömmar och önskningar, och att denna tavla ska inspirera och motivera dig att sträva efter dem varje dag.


För att ge dig den bästa möjliga inspirationen har vi tagit hjälp av pysseldrottningen Mara från Köln i Tyskland. På hennes Instagramkonto, @mrsmara, hittar du en hel massa superbra tips och idéer till olika DIY-projekt, självkärlek och personlighetsutveckling. Mara har alltid varit kreativ och älskar att hålla på med allt som har med hantverk och målning att göra.

För ungefär tre år sedan skapade Mara sin allra första vision board.

- Jag ville börja jobba med mig själv och lyssnade på mycket podcasts och tog hjälp av en personlig tränare. Jag var vid en punkt i mitt liv där jag ville förändra det mesta och frågade mig själv vad jag vill och vem jag vill vara. Det var startskottet på mitt nya liv.
En vision board är alltså perfekt för dig som vill göra en förändring i ditt liv.

- Den hjälper dig att förverkliga idéerna du har för ditt liv och din vardag. Med andra ord, att göra dina drömmar till verklighet. Det du tar med i ditt collage är det du fortsatt vill ha med i ditt liv, förklarar Mara.

- När du ska skapa en vision board kan du först fråga dig själv hur ditt drömliv ser ut. Den målbilden är ditt första steg mot förändring.

Naturligtvis är inte en vision board en magisk formel för att VIPS ge dig ett nytt och bättre liv.

- Om du vill vinna en miljon på lotto och visar det på din vision board är det kanske inte riktigt rätt väg att gå, säger Mara med en blinkning. Det är mycket viktigare att du fokuserar på vad ditt hjärta längtar efter, och ha tålamod! Var öppen och förstå att ingen förändring sker över en natt, säger Mara. En del saker som jag hade med på min vision board tog ett år innan de blev verklighet, och andra har inte gått i uppfyllelse än. Men istället har andra, ännu bättre saker kom in i mitt liv.
- Det viktigaste är att du inte skapar en vision board med hoppet om att allt kommer ske av sig självt, säger Mara. Att alla dina drömmar har slagit in en morgon när du vaknar, kommer förmodligen inte hända. Det du gör i din vardag är också det som avgör resultatet.

Ändå kan en vision board hjälpa dig att ta det första steget. Plötsligt kommer du på nya idéer, lösningar och möjligheter som du kanske aldrig tidigare tänkt på.

- Ända sen jag började använda vision boards har det varit enklare för mig att genomföra mina mål och planer. När jag skapar tar jag bara med det jag vill ha i mitt liv, och utesluter såklart det jag INTE vill ha i mitt liv. Det finns en liten sållningsprocess i detta kreativa arbete, berättar Mara.


En vision board är inte bara ett fantastiskt bra verktyg för att förändra nåt i ditt liv, det är även otroligt roligt att arbeta med!

- För att vara ärlig så fullkomligt älskar jag hela skapandeprocessen, berättar Mara entusiastiskt. Det är lite som magi; collaget skapas nästan av sig självt och när det är färdigt undrar jag ofta hur det gick till. Glöm inte att lita på magkänslan när du gör din vision board!


Så här gör du en vision board:
1. Fundera först på några frågor: Vem vill du vara? Vad vill du känna i din vardag, och vad vill du inte känna? Hur vill du att ditt liv ska se ut?

- Först och främst handlar det om vem du vill vara som person och vad som hjälper dig att nå dit. Fokusera på att hitta material som stämmer överens med dina svar, och sen kan du börja klistra fast det på din vision board, säger Mara.

2. Hitta bilder, klistermärken och tidningsurklipp som passar dina mål och drömmar. Du kan exempelvis hitta massa bra inspiration i tidningar, veckomagasin, på vykort, Instagram eller Pinterest. Mara rekommenderar att du fokuserar på max fem önskningar till din första vision board.


3. Hitta en bra bas för ditt collage. Mara skapade exempelvis sina vision boards i en Mixbok™.

- Jag gjorde min Mixbok™ till en liten tacksamhetsbok och jag bara ÄLSKAR den! Här kan jag skriva nåt jag är tacksam för varje dag, och dessutom har jag många tomma sidor där jag kan skapa mina collage. I år har jag bestämt mig för att skapa en vision board för varje månad. Självklart gör jag alla dessa i min Mixbok™ så att de är samlade och jag enkelt kan se tillbaka på dem i slutet av året, säger Mara.

DESIGNA DIN EGEN MIXBOK™ HÄR!


4. Klistra in ditt collage där du vill ha det och pimpa din vision board med teckningar, citat och skisser. Mara har använt Uniball Signo Broad Metallic-pennorna och rekommenderar dem starkt!

- Dessa pennor är supersmidiga, sköna att skriva med och adderar det där lilla extra till din vision board!

Jag villhöver pennor!

5. Din vision board är klar när du känner dig färdig. Sätt den på en plats där du ofta ser den, så att du kan påminnas om dina drömmar och mål!


Innan du släpper loss din kreativitet och börjar skapa har Mara ytterligare några värdefulla tips att dela med sig av:

Oroa dig inte för om du gör rätt eller fel. Du lär dig! Bara du själv sätter gränserna för din kreativitet och du bestämmer hur din vision board ska se ut.
Stressa inte fram ditt collage. Sätt dig till rätta i lugn och ro, skapa en miljö som tar fram din kreativitet. Kanske lite härlig musik, en kopp te och tända ljus kan hjälpa dig i ditt skapande?
Det är helt okej att dina önskningar och drömmar ändras med tiden. Din vision board kan justeras och ändras i takt med att du förändras! Den ska anpassas efter dig, och inte du efter den.
Den bästa tiden att börja är NU! Du behöver inte en nystart eller ett nytt år. Börja redan idag att konkretisera dina drömmar och mål.


Glöm inte att det ska vara roligt att skapa! Dela gärna med dig av din vision board på Instagram genom att skicka ett DM till oss eller ladda upp din bild och tagga den med #personligalmanacka. Vi är så nyfikna på att se dina vackra kreationer!

Pssst! Vill du bli ännu mer inspirerad? Här får du några tips på hur du sätter meningsfulla mål, eller läs om familjen som följde sina drömmar och ändrade sin livsstil.

Vår blogg: Tips & Tricks

Mobilbakgrunder för 2024

Piffa din mobil med en ny, fräsch bakgrund varje månad. Här finns ett helt gäng supersnygga wallpapers att ladda ner!

Röda dagar 2024 - så tar du semester och är ledig länge!

Vilka dagar är röda 2024? Hur ska man ta semester för att vara ledig länge? Läs allt om kalenderns helgdagar och hur du kan maxa ledigheten under 2024!

Läsårsöversikt för 24/25 - Freebie

Få full koll på läsåret 24/25 med en snygg kalender i form av en freebie! Skriv ut och sätt upp på väggen, så har du den nära till hands när du behöver.

Omdömen på Trustpilot