start
 
Villkor
 

Villkor & Säkerhet

Användarvillkor & integritetspolicy

Välkommen!

Vi respekterar och skyddar alltid din personliga information och integritet. Här beskrivs vilken typ av information vi som personuppgiftsansvarig samlar in och hur vi använder den.

Vi kräver inte att du registrerar dig eller lämnar ifrån dig personuppgifter för att besöka vår webbplats, men om du skapar ett konto så får du tillgång till alla funktioner som finns i beställningsflödet. Ett konto behövs även för att kunna göra en beställning från vår webbplats.

Uppgifter om dig

Genom att skapa ett konto hos Personlig Almanacka Nordic AB (härefter även kallad ”personligalmanacka.se”, ”vi”, ”oss”, ”vårt”, ”våra”) samtycker du till att din e-postadress, IP-adress, webbläsar- och datorinfo registreras i vårt kundregister. När ett kundkonto är registrerat kommer du som användare bl a att kunna ladda upp egna bilder, skapa datumlistor och adresslistor samt genomföra beställning.

De personuppgifter som sparas hos oss efter genomförd beställning är information som vi får från dig och som är nödvändig för att uppfylla våra avtalsenliga skyldigheter gentemot dig som kund, såsom namn, leveransadress, ev telefonnummer, betalinformation samt orderhistorik.

Vi friskriver oss från alla användargenererade uppgifter, såsom egenuppladdade bilder, innehåll i datumlistor, adresslistor och andra uppgifter du som kund lägger in i almanackan.

Personlig Almanacka Nordic AB har rätt att behålla dina personliga uppgifter under så lång tid som krävs för att uppfylla de ändamål för vilka de samlades in, förutom i det fall då vi enligt lag är tvingade att behålla informationen. Vi avlägsnar även oväsentlig personlig information på eget initiativ när den inte längre behövs.

Ändamålet med behandlingen

Ändamålet med behandlingen av personuppgifter är i första hand att kunna tillgodose dig som kund med varor från personligalmanacka.se.

E-postadress – Används för identifikation, ladda upp egna omslagsbilder, skapa datum- och/eller adresslistor, orderhantering samt att förse dig med relevant information om våra produkter, nyheter, erbjudanden och tävlingar.

Order- och betalinformation – Används för orderhantering, dvs för att kunna leverera din beställning. Alla uppgifter sparas i enlighet med svensk bokföringslag.

Personuppgifter används även för statistikändamål och utvärderingar för att utveckla och förbättra våra tjänster och produkter.

Överföring

Vi garanterar att inga uppgifter om dig kommer att säljas eller föras vidare till tredje part.

För att kunna uppfylla våra avtalsenliga skyldigheter gentemot dig som kund och enligt tidigare nämnda ändamål, så har vi dock personuppgiftsbiträden som kan få tillgång till viss personligt identifierbar information om det behövs för att utföra uppgifter åt oss, ex leverans av produkter, men de har inte vårt tillstånd att använda eller avslöja informationen utom om så krävs för att utföra tjänster för vår räkning eller uppfylla juridiska krav.

Information, rättelse och borttagande

Du har rätt att få tillgång till de personuppgifter som Personliga Almanacka Nordic AB registrerat och innehas av oss. Begäran ska enligt gällande personuppgiftslagstiftning skickas in underskriven av dig per post till oss. Den kan alltså inte skickas per e-post. Observera att vi kan ta ut en administrativ avgift för detta.

Du har när som helst rätt att korrigera eller radera de personuppgifter som rör dig och som innehas av oss, förutom i det fall då vi enligt lag är tvingade att behålla informationen. Du når oss på hej@personligalmanacka.se.

Om du anser att Personlig Almanacka Nordic AB hanterat dina personuppgifter felaktigt så kan du höra av dig till tillsynsmyndigheten (Datainspektionen).

Gallring

Personuppgifter gallras löpande hos oss. Registrerade kundkonton (mailadresser) som inte genomfört någon beställning tas bort 18 månader efter senaste inloggningen.

Egna bilder som du laddar upp på ditt kundkonto och använder i en beställning tas bort efter 18 månader.

Nyhetsbrev och annan marknadsföring

När du skapar ett konto på personligalmanacka.se ger du ditt samtycke till att få marknadsföring riktad mot dig som kund. Du kan återkalla samtycket till våra nyhetsbrev när som helst genom länken längst ner i nyhetsbrevet eller genom att kontakta oss på hej@personligalmanacka.se.

Vi garanterar att ingen annan än Personlig Almanacka Nordic AB använder dina uppgifter för marknadsföring.

Köpvillkor

Betalning

För att vi ska kunna hantera din beställning så behöver en betalmetod vara registrerad hos oss. Du kan välja mellan Paypal eller Klarna. Via Klarna kan du betala i förskott med kort eller direktbetalning via din bank, eller så kan du betala i efterskott via faktura. Fakturan mailas då till dig i samband med att din beställning skickas från oss.

Leverans

Från det att din betalmetod har registrerats i vårt system levereras dina beställda varor normalt inom 14 dagar. Skulle din beställning dröja mer informeras du om detta. Presentkort och skinnfodral skickas inom två arbetsdagar. Leverans sker med A-post.

Tull

Du som kund ansvarar för eventuella tull- och momskostnader.

Avbeställning och ångerrätt

Du har rätt att ångra och avbeställa din beställning så länge du inte har valt en betalmetod. Har du däremot betalat, eller registrerat dig för faktura via Klarna, så gäller inte ångerrätt enligt distansavtalslagen vid postorderköp, då alla almanackor hos personligalmanacka.se är individuella och utformas speciellt för varje kund. Almanackorna kan innehålla tryckfel, och Personlig Almanacka Nordic AB frånsäger sig allt ansvar för vad ett sådant skulle kunna ställa till med...

Reklamation

Det är lämpligt att du kontrollerar din leverans vid ankomst för att verifiera att denna är riktig och felfri. Skulle din almanacka mot förmodan uppvisa allvarliga kvalitetsbrister ersätter vi den givetvis. Kontakta oss på info@personligalmanacka.se snarast. Om en vara från oss däremot skadats i transport, oavsett om skadan är väl synlig eller dold, skall detta anmälas omgående till Posten inom 7 dagar. Vid retur eller reklamation meddelar du oss via e-mail om det. Returer får ej ske utan att du först kontaktar oss.

Kontaktuppgifter

Personlig Almanacka Nordic AB
Lena Årby 16
743 91 Storvreta

hej@personligalmanacka.se
www.personligalmanacka.se

Org nr: 556756-6376



Uppdaterades 2017-11-10

 
"Gillar era almanackor skarpt."
/Helen, Nässjö
"Tack för era fantastiska almanackor, tredje gången jag beställer!"
/Jessica, Tyresö
"Det här köpet är det bästa jag gjort."
/Isabell, Norrtälje
HEJ!
"Ni är grymma!"
/Jennifer, Ucklum
Har du frågor? Hör av dig!
Made in Sweden
Superkvalitet
Nöjda kunder
Säkra betalningar
Made in Sweden
Superkvalitet
Nöjda kunder
Säkra betalningar