Tips & tricks
Lektioner, prov och privatliv = Att vara lärare innebär en massa planering. Därför behövs en almanacka som passar för en lärare. En riktig Läraralmanacka!

5 saker som den bästa Läraralmanackan måste ha

Lektioner, prov och privatliv = Att vara lärare innebär en massa planering. Därför behövs en almanacka som passar för en lärare. En riktig Läraralmanacka!

#Planering #Organisera #Guider och TipsAtt vara lärare är inte bara ett jobb, det är en livsstil. En livsstil där du ägnar många timmar åt att vattna, vårda och ge kunskapsnäring till plantor av arten Homo sapiens, och där den stora belöningen är att få se dina blom-barn växa och utvecklas.

Men att vara klass- eller ämneslärare kan också vara rätt hektiskt. Lektioner, scheman, prov och praktikperioder ska planeras, samtidigt som privatlivets livspussel ska gå ihop. Därför finns det några saker att tänka på när du som lärare letar efter den bästa almanackan. Med hjälp av några erfarna pedagoger har vi skapat en riktigt bra Läraralmanacka, som innehåller några av de viktigaste måste-ha-funktionerna som underlättar för dig att vara den enastående läraren som du är!

JAG VILL HA LÄRARALMANACKAN
5 anledningar till att du som lärare måste ha en Läraralmanacka


  1. I Läraralmanackan hittar du temasidor som är speciellt anpassade för en lärares behov, som läsårsöversikt, planering och projekt, veckoschema, elevlista, närvarolista, provresultat, placeringslista och Att göra-lista.

  2. En inlaga som är anpassad efter ditt lärarliv är superviktigt. Vill du ha en inlaga som är vertikal, horisontell eller har boxar? Vill du ha veckan till vänster och en tom eller linjerad sida till höger i varje uppslag? Du bestämmer vilken veckolayout som fungerar bäst för dig!

  3. Välj mellan vackra, färdiga designalternativ eller använd dina egna bilder på omslaget. Lägg till ditt namn, årtal och vad mer du önskar för att skapa drömomslaget som du inte kan slita blicken ifrån.

  4. Till Läraralmanackan ingår det en plastficka, vilket är en riktigt smart grej! Här kan du spara viktiga Sticky Notes, lösa anteckningar och annat som du behöver till dina lektioner.

  5. Alla anpassningar som du gör i almanackan ingår självklart i priset. Här får du inga otäcka överraskningar på slutet!

Oavsett om du är lärare i årskurs 1, gymnasielärare eller lektor på universitetet så är Läraralmanackan den bästa almanackan för dig tack vare sitt skräddarsydda innehåll!”I ett litet format får man med sig mycket information”

Med denna träffsäkra mening sätter Karin Hultman ord på känslan av att ha en personlig almanacka. Men vem är då denna kloka Karin? Karin är lärare ut i fingerspetsarna och har över 20 års erfarenhet som gymnasielärare. Men till och med längre än vad Karin jobbat som lärare har hon också använt en almanacka. Hon skulle alltså bäst kunna beskrivas som en veteran inom både almanackslivet och läraryrket.

Om du liksom Karin är en flitig almanacksanvändare känner du säkert igen dig i beskrivningen av att ”ha hela livet i almanackan”. Innan Karin provade vår färdiga Läraralmanacka har hon varje år eller termin skapat en personlig almanacka och själv anpassat den efter sitt liv som lärare. När man har hela livet i ett A5-format är det viktigt att det blir rätt, och att få anpassa exempelvis veckolayout och temasidor.

Karins erfarenhet av livet som lärare, almanacksanvändning och som proffsplanerare är inget annat än en guldgruva. Så självklart vill vi ge dig Karins bästa tips, så att du kan få ut det mesta av din Läraralmanacka.


Fiffiga funktioner i Läraralmanackan - 3 tips från en lärare


  • Som lärare är det toppen att ha koll på speciella dagar och att planera roliga lektioner utifrån dem, till exempel Våffeldagen. Använd de förtryckta högtiderna, temadagarna och röda dagarna och hitta på nåt roligt!

  • Om du är lärare för lite äldre elever är det perfekt att lägga in elevernas praktik i årsöversikten. Använd en färg för varje elev och highlighta vilka veckor som de är borta och vart de ska vara.

  • När du skapar din almanacka kan du lägga in personliga datum. Lägg in alla dina elevers födelsedagar så att du kan planera vilka lektioner som ska inledas med ”Ja må han/hon leva”!

KÖP LÄRARALMANACKANAtt jobba som lärare är fartfyllt, men hur mycket man än planerar så kan planeringen ibland inte riktigt bli som man har tänkt sig. En kollega blir sjuk och du får lov att rycka in, inlämningar skjuts fram och friluftsdagen ställs in på grund av monsunregn. Sånt händer, och när planeringen ändras är det bra att snabbt kunna ställa om och skriva in de nya planerna i almanackan. Det är därför inte så konstigt att våra FriXion-pennor är otroligt populära, eftersom de är snudd på magiska. Du kan nämligen enkelt sudda ut det du har skrivit eftersom bläcket är raderbart! Finemang tycker vi, och lika finemang är det att FriXion-pennorna finns i flera olika färger.


SKAPA MAGI MED FRIXION-PENNOR


Vill du ha fler tips på hur du kan planera din vardag som lärare? Spana in vår tidigare artikel där du får
3 tips från fröken Anna
.

Vår blogg: Tips & Tricks

Mobilbakgrunder för 2024

Piffa din mobil med en ny, fräsch bakgrund varje månad. Här finns ett helt gäng supersnygga wallpapers att ladda ner!

Röda dagar 2024 - så tar du semester och är ledig länge!

Vilka dagar är röda 2024? Hur ska man ta semester för att vara ledig länge? Läs allt om kalenderns helgdagar och hur du kan maxa ledigheten under 2024!

Sommar bucket list – gratis freebie

Vad vill du göra i sommar? Skriv en bucket list och bocka av i takt med att du uppfyller dina drömmar! Ladda ner en riktigt somrig bucket list helt gratis här.

Omdömen på Trustpilot