Tips & tricks
En egen hemgjord krans är en underbar sommardetalj likaväl på dörren som i håret. Och bara för att kransen är superfin betyder det inte att den är svår att göra, snarare tvärtom! Vår Ebba visar dig hur. 🌸

Gör din egen blomsterkrans – steg för steg

En egen hemgjord krans är en underbar sommardetalj likaväl på dörren som i håret. Och bara för att kransen är superfin betyder det inte att den är svår att göra, snarare tvärtom! Vår Ebba visar dig hur. 🌸

#DIY & Pyssel

En vacker hemgjord blomsterkrans är en viktig del av midsommar-outfiten här i Sverige. Men man kan också använda den till att hänga på ytterdörren, eller till och med ha den på sig på ett bröllop. Oavsett om du är nybörjare eller har gjort hur många kransar som helst så kan faktiskt vem som helst faktiskt göra detta!


Vår kollega Ebba visar dig hur!🌸


Du behöver två stycken tänger - Ebba använder en till att knipsa med och en till att böja ståltråden med. Här använder hon även en tunn ståltråd och en lite tjockare. (Om du inte hittar grön ståltråd så funkar självklart även andra färger.) Sist men inte minst behövs såklart en massa vackra blommor som du valt ut till din fina krans! Till sin krans har Ebba valt både köpta blommor, och vilda direkt från naturen som hon plockat själv.

Ett bra tips är att använda blommor i olika storlekar. De lite större gör att kransen får höjd och blir robust, och de små gör kransen fyllig.Med hjälp av den ena tången ska du nu knipsa av en bit av den tjocka ståltråden och forma den till en ring. Se till att den blir större än omkretsen av ditt huvud så att du har lite utrymme till godo. Använd sedan den andra tången till att böja en liten ögla på ena änden. Detta blir alltså basen till din krans!Grundidén är att man gör en krans av många små blombuketter som överlappar varandra och sedan binds samman till en stor fin krans.

Börja därför med att ta en liten bunt med blommor och placera den över din bas. Med hjälp av den tunna ståltråden kan du sedan fästa den.Fortsätt på samma sätt genom att lägga nästa lilla blombukett över stjälkarna på den första och fäst med ståltråd.Se till att du placerar blommorna från lite olika vinklar. Detta gör att kransen kommer se mer fyllig ut från alla sidor!När du fyllt din bas med en massa vackra blommor är det dags att testa storleken på kransen. Förmodligen kommer du behöva knipsa av en bit av den tjocka ståltråden.
Trä in den ena änden av den tjocka ståltråden i öglan som finns i den andra änden. Böj till den raka änden så att även den formas till en ögla. Knipsa sedan av överflödig ståltråd. Nu har din bas två öglor, vilket gör att kransen inte kommer att lossna.Din krans är färdig och du kan nu krönas till midsommardrottning!Getterna på vårt kontor – Alex & Malin, ville väldigt gärna testa kransen också. (Okej, det stämde inte riktigt, de ville ju såklart bara smaka på Ebbas krans! 😁)

Glad midsommar!🌸🌼🌺

Vår blogg: Tips & Tricks

Mobilbakgrunder för 2024

Piffa din mobil med en ny, fräsch bakgrund varje månad. Här finns ett helt gäng supersnygga wallpapers att ladda ner!

Röda dagar 2024 - så tar du semester och är ledig länge!

Vilka dagar är röda 2024? Hur ska man ta semester för att vara ledig länge? Läs allt om kalenderns helgdagar och hur du kan maxa ledigheten under 2024!

Sommar bucket list – gratis freebie

Vad vill du göra i sommar? Skriv en bucket list och bocka av i takt med att du uppfyller dina drömmar! Ladda ner en riktigt somrig bucket list helt gratis här.

Omdömen på Trustpilot