Tips & tricks
Hur gör man en personlig almanacka? Det finns många valmöjligheter när du designar din kalender. Vi har tagit fram en manual som guidar genom hela processen!

Hur gör man en personlig almanacka? En manual för dig!

Hur gör man en personlig almanacka? Det finns många valmöjligheter när du designar din kalender. Vi har tagit fram en manual som guidar genom hela processen!

#AlmanacksmanualVisst är det drömmigt att få göra en egen, personlig almanacka och få den precis som du vill? Vi på Personlig Almanacka brinner för att uppfylla dina drömmar och för att du ska kunna skapa en unik kalender som är anpassad efter ditt liv och dina behov. När du designar din almanacka hos oss så får du därför göra massor av roliga val, både på almanackans in- och utsida.

HÄMTA HELA MANUALEN


Att välja kan vara klurigt, så till din hjälp har vi tagit fram en manual för att på ett enkelt sätt visa hur du gör din egen almanacka. Ladda ner hela manualen som PDF, få obegränsat med smarta tips och ta del av alla fiffiga funktioner!

Spana in in vår Youtube-film där vi går igenom hela manualen, och läs mer om de olika delarna här.
Manualens olika delar – så gör du din kalender


Nyfiken? Låt oss ge dig en tjuvkik på innehållet:

 1. Format och omfång
  I det första avsnittet lägger vi grunden för hur du skapar din personliga almanacka. Här berättar vi mer om våra almanackors storlekar (liten, mellan, stor, A4 och A5) och även om vår systemkalender. Nu får du mer koll på vilken kalender som passar dig bäst baserat på dina önskemål och användning.

  Här får du också en översikt över almanackans fem olika delar; Framsidan, ägarsidan, kalenderdelen, temasidor och baksidan. Vilken startmånad vill du ha? Det bestämmer nämligen du! 3, 6, 9, 12 eller 13 månader - hur många månader behöver du? All finurlig info hittar du i det här avsnittet. Ladda ner den första delen och kom igång!


 2. LADDA NER DEL 1


  En systemkalender

 3. Omslag och produktinfo
  Är du nyfiken på vad vi skickar med i ditt paket förutom din almanacka, eller hur vi jobbar för att ha det bästa, miljömärkta och hållbara pappret i våra kalendrar? Då är det här avsnittet för dig. Dessutom ger vi dig tips på vad du kan skriva på din ägarsida, och vad du ska tänka på när du designar omslaget till din kalender.


 4. HÄMTA DEL 2


 5. Kalenderdelen
  När du kommit till kalenderdelen är det dags att göra din almanackas insida mer personlig. Kalenderdelen är själva hjärtat i almanackan, och här finns det mycket att grotta ner sig i! Månadsomfång, språk, personliga datum, veckolayouter, moduler, sidhuvud, dagliga grejer – det är här som din kalender verkligen tar form och du får chansen att göra den än mer unik.

  Här är valmöjligheterna nästan oändliga, men ta det coolt! I det här avsnittet guidar vi dig genom alla delar och alternativ, så att du enkelt kan välja det som passar bäst för dig.


 6. LADDA NER DEL 3


 7. Temasidor
  Att välja temasidor är det sista steget när du gör din almanacka, och det är här som du bestämmer vilka personliga, praktiska och kreativa sidor som du vill fylla kalendern med. Välj bland översikter, planeringssidor som ekonomi, ordning & reda och mealpreppers. Eller varför inte tracka din hälsa med habit- och mood trackers, och boosta din fantasi med sidor som kickar igång din estetiska ådra.


  HÄMTA DEL 4


  Vi har över 60 olika temasidor att välja bland – så det här avsnittet är till för dig som verkligen vill optimera din almanacka.


 8. En almanacka

 9. Så funkar det
  När du har gjort klart din almanacka och klickat på beställningsknappen så är det dags för vårt tryckeri att ta över. Din almanacka är ett hantverk där många personer är inblandade, och i manualens sista avsnitt tar vi dig med på en resa från virtuell till färdig produkt. Psst, du kan faktiskt också besöka vårt tryckeri digitalt och se hela processen!

LADDA NER DEL 5

Eller

HÄMTA HELA MANUALEN


Blev du inspirerad, och har du nu full koll på hur din nästa almanacka eller systemkalender ska se ut? Designa din nya bästis idag!


SKAPA ALMANACKA

GÖR SYSTEMKALENDERVår blogg: Tips & Tricks

Mobilbakgrunder för 2024

Piffa din mobil med en ny, fräsch bakgrund varje månad. Här finns ett helt gäng supersnygga wallpapers att ladda ner!

Röda dagar 2024 - så tar du semester och är ledig länge!

Vilka dagar är röda 2024? Hur ska man ta semester för att vara ledig länge? Läs allt om kalenderns helgdagar och hur du kan maxa ledigheten under 2024!

Läsårsöversikt för 24/25 - Freebie

Få full koll på läsåret 24/25 med en snygg kalender i form av en freebie! Skriv ut och sätt upp på väggen, så har du den nära till hands när du behöver.

Omdömen på Trustpilot