Tips & tricks
Vad är en habit tracker och hur använder man en? Vad kan man tracka? Här får du svaren och 10 konkreta förslag på saker att spåra i din habit tracker!

10 saker att spåra i en habit tracker

Vad är en habit tracker och hur använder man en? Vad kan man tracka? Här får du svaren och 10 konkreta förslag på saker att spåra i din habit tracker!

#Guider och TipsAtt använda habit trackers är otroligt populärt ute i vida världen, och även i Sverige har det blivit allt mer poppis under de senaste åren. Men vad är egentligen en habit tracker? Och vad kan man spåra (tracka)? Låt oss berätta mer och ge dig några konkreta förslag – så att du blir ett tracker-proffs!

Vad är en habit tracker?


Habit trackers är finurliga verktyg som kan ge dig överraskande, roliga och viktiga insikter om dig själv och ditt beteende. Haibit trackers kan se olika ut, men gemensamt för dem är att de består av mönster/former/teckningar som du ska fylla i varje dag.

Syftet är att spåra något om dig själv; till exempel ditt mående, olika vanor som du redan har eller som du vill komma igång med.


Temasidan Monthly Habit Tracker som är ifylld

Hur använder man en habit tracker?


När du bestämt vad du vill spåra börjar du att fylla i din tracker, och fortsätter sen varje dag.

Efter ett tag kommer du att se mönster kring vad som påverkar dig på olika sätt, och du kommer att få mer förståelse för dig själv. Ofta väljer man en färg per vana, så beroende på hur många saker du spårar kan du få en riktigt färgglad kartläggning!

Varför ska man använda en habit tracker?


Genom att använda habit trackers får du en tydlig, visuell bild av dig själv. Du kan se positiva mönster i hur nya vanor påverkar dig, hur bra du mår av att jobba bort en gammal ovana, eller vad du ska ge dig själv en klapp på axeln för. Här snackar vi personlig utveckling!

För kanske beror ditt humör på vad du äter, din sömn på hur mycket eller lite du tränar eller den där rackarns huvudvärken på att du spenderat för mycket tid framför skärmen? Med habit trackers får du reda på mer om dig själv och blir motiverad till förändring!


Temasidan Mood Tracker som är halvt ifylld

Vad kan jag spåra i en habit tracker?


… Egentligen vad som helst! Men när man har oändligt med valmöjligheter kan det ju vara svårt att välja var man ska börja. Därför har vi listat 10 saker som du kan spåra i en habit tracker:

  • Humör

  • Träning

  • Matvanor

  • Vätskeintag

  • Meditation & mindfulness

  • Sömn

  • Hobby’s

  • Skärmtid

  • Ekonomi

  • Self-Care

Hoppas att dessa tips kan hjälpa dig att komma igång med att logga dina vanor! Om du vill läsa mer om våra trackers så kan du spana in Hur du använder våra 12 olika trackers - Guide + Freebies.

Vill du komma igång nu nu NU? Haffa en almanacka och lägg in massor av habit trackers som temasidor!


FIXA ALMANACKA

Vår blogg: Tips & Tricks

Plan with me - Juli 2024

Ljuva juli är här, och självklart ska det synas även i din almanacka. Planera juli, sommaren somrigaste månad med oss!

Mobilbakgrunder för 2024

Piffa din mobil med en ny, fräsch bakgrund varje månad. Här finns ett helt gäng supersnygga wallpapers att ladda ner!

Röda dagar 2024 - så tar du semester och är ledig länge!

Vilka dagar är röda 2024? Hur ska man ta semester för att vara ledig länge? Läs allt om kalenderns helgdagar och hur du kan maxa ledigheten under 2024!

Omdömen på Trustpilot