Tips & tricks
Vår fotograf Sofie ger dig sina bästa fototips och berättar hur du med bara några enkla förändringar kan få ett foto att bli ännu mer intressant!

Fotografen tipsar: Så får du bättre bilder!

Vår fotograf Sofie ger dig sina bästa fototips och berättar hur du med bara några enkla förändringar kan få ett foto att bli ännu mer intressant!

#Bullet Journaling #Guider och TipsSvårt att få till det där fotot du ser framför dig? Med bara några enkla förändringar kan en bild bli mycket bättre och ännu mer intressant!


Vår eminenta fotograf Sofie kommer här nedan ge dig sina tre bästa tips (och ett bonustips!) för att öka dina fotoskills och hjälpa dig att ta snygga bilder att använda som omslag på din nya almanacka eller Mixbok™. Testa dessa tips och ge dina foton nya perspektiv!

1. TESTA NYA VINKLAR


- Oavsett om du är en person som gillar symmetri eller inte, så kan du våga testa fota lite mer asymmetriskt. På så sätt kan du skapa en ny typ av balans i bilden. Här finns inga rätt eller fel, men våga testa att se saker från andra vinklar är du vanligtvis gör.

2. ANVÄND DIG AV FÖRGRUNDER


- Ett enkelt sätt att skapa mer djup i en bild är att använda sig av förgrunder. Du kan även ”fuska” genom att hålla en gren eller nåt grönt framför linsen för att skapa denna effekt. Den blurriga förgrunden ger ett proffsigt intryck och mer liv till bilden!

3. RENSA UPP BAKGRUNDEN


- För att minska störningsmomenten i ett foto kan det vara bra att fota från hållet där bakgrunden är mest ”ren”. På så sätt blir bilden mer behaglig och tilltalande. Men du behöver såklart inte möblera om eller rensa skogen på grenar - ibland räcker det att bara rikta blicken åt ett annat håll.

BONUS: Fixa kompositionen i efterhand!


- Ibland hinner man helt enkelt inte skapa den bästa möjliga kompositionen i stunden, men det hindrar dig inte från att göra det i efterhand. Testa att beskära din bild enligt tredjedelsregeln* och placera bildens objekt i något av de 4 ställena där linjerna möts.

*Tredjedelsregeln innebär att man delar in ett foto i nio lika stora delar med hjälp av vertikala och horisontella linjer. Du kan enkelt lägga till dessa hjälplinjer på din iPhone genom att gå in på inställningar - kamera och slå på rutnät.

Denna regel kan du även använda dig av när du placerar ett foto som omslag på din almanacka eller Mixbok™.

- Lycka till med fotandet! Jag ser så fram emot att se dina proffsiga fotoomslag på Instagram under hashtagen #personligalmanacka, hälsar Sofie i egen hög person.

Vår blogg: Tips & Tricks

Mobilbakgrunder för 2024

Piffa din mobil med en ny, fräsch bakgrund varje månad. Här finns ett helt gäng supersnygga wallpapers att ladda ner!

Röda dagar 2024 - så tar du semester och är ledig länge!

Vilka dagar är röda 2024? Hur ska man ta semester för att vara ledig länge? Läs allt om kalenderns helgdagar och hur du kan maxa ledigheten under 2024!

Sommar bucket list – gratis freebie

Vad vill du göra i sommar? Skriv en bucket list och bocka av i takt med att du uppfyller dina drömmar! Ladda ner en riktigt somrig bucket list helt gratis här.

Omdömen på Trustpilot