start / Tips & Tricks / Att våga byta bana mitt i livet - Karins berättelse

Att våga byta bana mitt i livet - Karins berättelse

Karin som är en av våra fantastiska kunder berättar om hur hon vågade förändra hela sin vardag och testa nåt nytt. Längtar du efter att ta steget mot att följa din dröm? Läs Karins berättelse och bli inspirerad!

#InspirationKarin är en av våra härliga kunder som vi vill lyfta och uppmärksamma. Vi tror att alla har en historia att berätta och att vi alltid har nåt att lära av varandra. Och om det är nåt vi kan dra lärdom av från Karin så är det att våga testa sina vingar och att det aldrig är för sent att ändra bana i livet, byta bransch eller våga testa nåt annat, nåt nytt. Det finns ju så mycket mer att vinna än förlora och livet är för kort för att inte uppleva det fullt ut.


En annan person som vi kan lära oss mycket av är Pippi Långstrump, och Karins motto i livet kommer från just henne: ”Det har jag aldrig testat förut, så det klarar jag säkert!”

Gång på gång har Karin bevisat för sig själv att detta motto faktiskt funkar, för inget är omöjligt om man bara vill det tillräckligt mycket. Detta tankesätt har gett henne många nya kunskaper, stora som små, och särskilt i samband med hennes husbygge. Hon har reglat garage- och husstomme, klinkrat tvättstugegolv som höggravid och tapetserat väggarna i huset med en bebis i sele på magen.


- Det mesta går, bara man bara vill det! Oftast är det bara vår egen attityd och mindset som sätter gränserna för vad man faktiskt klarar av.

Med nya erfarenheter i ryggsäcken tog Karin, för bara ett par år sen, ännu ett rejält kliv utanför sin bekvämlighetszon och förändrade hela sin vardagssituation. I sju år hade hon jobbat som CE-chaufför och därefter ett par år som arbetsledare för över 30 andra chaufförer i åkeribranschen. Där nånstans kände hon att det fick räcka. Telefonen brukade ringa nästan konstant under dessa två år - från tidig morgon till sen kväll, vilket resulterade i en ohälsosam känsla av otillräcklighet, alldeles för mycket stress och att hon sällan kunde slappna av.

- Jag var redan vad vid en låg inkomst efter tre års mammaledighet och ville inte alls gå tillbaka till mitt gamla jobb. Då gick det upp för mig att det var dags att byta bana i livet - jag skulle minsann börja plugga! Jag tänkte att det är nu eller aldrig jag ska våga prova nåt nytt.

Så efter att ha jobbat i åkeribranschen under majoriteten av sitt yrkesverksamma liv och inte suttit i skolbänken på över 15 år, gjorde Karin högskoleprovet våren 2019 och kom sen in på den distansutbildning hon idag läser, med fokus på ekonomi.

- Jag hade och har inte en aning om vad jag vill bli ”när jag blir stor” men tänkte att ekonomi öppnar upp många möjligheter och behövs inom alla branscher och företag. Detta har alltså inte varit en dröm för mig, men jag såg min chans och tog den. Ibland behöver det faktiskt inte vara svårare än så!


JAG VILL DESIGNA EN PERSONLIG ALMANACKA™!

- Jag har tagit med mig många lärdomar från mitt yrkesliv hittills och inser att det finns en otroligt stor potential för utveckling inom organisation, ledarskap och marknadsföring. Det är så många som råkar ut för dåligt ledarskap och detta är nåt som jag i framtiden gärna hade velat jobba med att förbättra.

Tillfället för förändring kanske aldrig verkar helt rätt, men enligt Karin måste man våga testa. Och när man väl tar steget så vinner man så mycket längs vägen.

- Jag har vunnit en massa kunskap, nya vänner, nya intressen och många lärdomar kring ämnen jag inte visste fanns. Men det bästa av allt är att min självbild vuxit i takt med att jag vågat testa nya saker och jag har insett att jag klarar så mycket mer än jag tidigare trott.


Karin bor i ett egenritat och egenbyggt hus strax utanför Norrköping tillsammans med sina två barn Albin och Hilma. Då hon både är ensamstående mamma och student, samtidigt som huset de bor i ännu inte är helt färdigbyggt, är vardagspusslet nåt som ständigt är i rörelse och ibland kan vara svårt att få ihop.

- Planering är verkligen A och O för att vårt liv ska funka. Där är era almanackor en räddare i nöden! Jag har använt dem under många år och än idag hjälper de mig att hålla koll på vardagen, och inte minst alla skolrelaterade planer.

Behöver du hjälp att planera dina drömmar och mål? Använd dig av vår slutsida Månadens Mål som ger dig en tydlig översikt över dina första steg och hjälper dig prioritera vad som behöver göras när. Du hittar alla slutsidor i steg 6 när du designar din almanacka.

- Även väggalmanackan är till stor hjälp och sitter på en central del i köket där alla kan se den. Den påminner mig om barnens olika aktiviteter, eftersom jag har ett riktigt guldfiskminne och ständigt behöver bli påmind för att komma ihåg saker. När vi började bygga huset hade vi en egen kolumn för det; antal byggtimmar, leveranser m.m. skrevs upp för att få en bra överblick. Än idag är det väldigt skoj att kunna gå tillbaka och påminnas om vad som hände när, säger Karin.


Även om Karins barn inte kan läsa eller skriva än, så hjälper de mer än gärna till med veckoplaneringen genom att sätta fast klistermärken i väggalmanackan. Att hela familjen får vara delaktig och hjälpas åt med vardagsplaneringen är både roligt och bra för att alla ska känna sig viktiga och involverade.

DESIGNA EN EGEN VÄGGALMANACKA HÄR!

- Idag är vardagen rätt fullspäckad, men när jag får lite tid över älskar jag att vara ute i naturen, vare sig det är i en skog eller ute på en ö vid havet. Jag drömmer om att så småningom kunna bo ännu mer lantligt, odla mer och skaffa höns. Tänk att ha en stor trädgård för barnen att leka fritt på – det längtar jag efter!

Och med Karins mindset och motto verkar inget vara för stort för henne att ta sig an. Vem vet – om några år kanske hon har det där drömhuset med den stora trädgården?

---

Är du sugen på att testa nåt nytt? Bli egenföretagare, börja plugga eller kanske flytta till en ny stad? Försök att visualisera både dina drömmar och vad det värsta som kan hända är. När du väl gjort det så tror och hoppas vi att du kommer förstå att du har mer att vinna än att förlora på att våga gå utanför din bekvämlighetszon. Tänk på alla nya erfarenheter och kunskaper, intressen och vänner som väntar på dig! Så istället för att tänka ”tänk om” kan du istället fundera på vad du kommer lära dig och hur du kommer utvecklas genom att testa dina vingar. Vi tror på dig!

Behöver du mer inspiration till hur du kan planera för att nå dina mål? Här kan du läsa om hur Katerinas familj följde sin dröm om att flytta till en mindre stad. Här kan du få hjälp med att sätta upp meningsfulla mål i 5 praktiska steg!


Vår blogg: Tips & Tricks

Hur du använder våra 12 olika trackers - Guide + Freebies

Visste du att man kan spåra sina vanor för att se hur de påverkar humöret? Mood tracking och habit tracking, brukar man kalla detta. Genom att använda en så kallad habit tracker tillsammans med en mood tracker kan du se mönstren i ditt beteende och förstå sambandet till ditt mående. Här går vi igenom våra 12 olika trackers, eller loggar, så att du enkelt kan komma igång och använda dem på ett roligt sätt. Dessutom finns ett gäng freebies som du inte får missa!

Att våga byta bana mitt i livet - Karins berättelse

Karin som är en av våra fantastiska kunder berättar om hur hon vågade förändra hela sin vardag och testa nåt nytt. Längtar du efter att ta steget mot att följa din dröm? Läs Karins berättelse och bli inspirerad!

Påskpyssla hemma med oss! + Freebies

Påsken ser ut att bli annorlunda även i år, men vi hoppas att du i alla fall får njuta av lite ledighet och tid med dina närmaste. I så fall kan du passa på att pyssla – här finns freebies i form av målarsidor för dig och ett par pysselaktiviteter för barnen! Perfekt avkoppling i påsk och dessutom en boost för din mentala hälsa!

Fri frakt

Nöjda kunder

Leverans 1 vecka

Omdömen på Trustpilot

Följ oss på Instagram

@personligalmanacka #personligalmanacka

Hej, vi använder cookies på vår hemsida för att din upplevelse här ska bli bättre.

Läs mer om cookies eller testa vårt smarriga recept.