Tips & tricks
Bejaka din reslust med våra Travel Pages! Dröm dig bort, planera kommande resor och minns alla underbara platser du redan hunnit besöka.

Dröm dig bort och planera din resa med temasidor

Bejaka din reslust med våra Travel Pages! Dröm dig bort, planera kommande resor och minns alla underbara platser du redan hunnit besöka.

#Inspiration #Guider och TipsIbland måste man bara få drömma. Om det där landet man så gärna vill besöka eller det där äventyret man vill bege sig ut på. Oavsett om din drömdestination finns i Sverige eller utomlands är inga drömmar för stora. Med hjälp av våra Travel Pages, som du kan välja som temasidor i din almanacka, kan du planera och drömma om kommande resor och minnas alla underbara platser du redan hunnit besöka.


Travel - World Map
Med denna världskarta får du en överblick av de platser du redan varit på och kan fundera på var du skulle vilja resa i framtiden. Färglägg de länder du besökt och välj ut några andra platser dit du verkligen vill åka, som du sedan färglägger med en annan färg.


Kom ihåg att det inte kostar att drömma! Glöm bort allt som heter budget och pengar, och fantisera istället om hur och var du helst hade velat spendera din semester eller drömresa. Du kanske alltid har velat åka jorden runt? Kanske vill du backpacka? Nu är den perfekta tiden till att fundera ut hur din reserutt skulle kunna se ut och vilka platser i världen du helst hade velat åka till. Kanske är det en stad på andra sidan jorden, eller en vacker utsiktsplats en timme hemifrån. Inget är för stort eller för litet!


Travel - Landmarks & Trips
Med denna slutsida kan du bocka av vilka stora sevärdheter du besökt samt vilka du väldigt gärna skulle vilja se – kom ihåg att det inte finns några begränsningar i drömmarnas värld!


Nu till den viktigaste frågan - hur tar du dig helst fram när du reser? Med cykel? Häst och vagn? Vill du helst flyga eller ta en lååång promenad? ;) Kryssa i rutorna för de alternativ du föredrar och som passar dig bäst.


Om du fick välja helt fritt – var hade du helst velat resa isåfall? Kanske längtar du efter att få krama om släktingar som bor en bit bort, eller så saknar du doften av saltvatten och sol på västkusten. Eller varför inte åka på en weekendresa till en storstad med din bästa vän? Oavsett vad du längtar efter att se och göra så kan du använda denna slutsida till att färglägga resväskorna och skriva destinationen du vill till på den tillhörande adresslappen.


Travel - Prepare
För att en resa ska räknas som välplanerad är det nästan obligatoriskt att skriva en packlista! Här finns det även plats för andra sorters listor, exempelvis en att-göra-lista för allt det där som behöver fixas innan avfärd (be en granne ta hand om posten, fixa passet, kolla vaccinationer m.m.) och allt du behöver göra efteråt (lämna tillbaka den lånade resväskan, tacka grannen för hjälpen med posten m.m.). Du kan också skriva upp sånt som du verkligen inte får glömma under din resa: köpa en kylskåpsmagnet med Eiffeltornet, skriva ett vykort till din kusin, ta en selfie framför Golden Gate...En del resor är såklart lite extra speciella, exempelvis smekmånaden eller det där resmålet som står högst upp på din önskelista.


Travel – Journal
Det bästa sättet för att minnas och komma ihåg en resa med alla dess upplevelser och minnen är att skriva ner dem. Känslorna, dofterna, smakerna, de små detaljerna - det där som ett foto inte alltid lyckas visa. Kanske summerar du hela resan i ett svep eller så skriver du en resedagbok, lite dag för dag. Du väljer själv vad som passar dig bäst!


Är vanligt dagboksskrivande inte riktigt din grej? Då ska du testa nåt av våra 5 lite ovanliga sätt att föra dagbok på!


Travel - Memories
Här kan du samla dina bästa och starkaste upplevelser från resan: bilder på tältet ni sov i, den där konstiga frukten du smakade eller den där fina soluppgången. Kanske kan du rita något av det du glömde att fota? Och ganska ofta kommer man ju hem med fickorna fulla av små lappar från resan. Du vet, entrébiljetter, kvitton, visitkort och sånt. Här kan du klistra in dem som reseminnen!


När du nu fått drömma dig bort en stund, kan du istället fundera på hur du kommer att spendera din sommar, och hur man kan göra det bästa av den.

Här hittar du ett gäng aktiviteter som hela familjen kan roa sig med i sommar på hemmaplan, och här har vi satt ihop ett semesterkit som du kan passa på att njuta av.

Ha så kul!

Vår blogg: Tips & Tricks

Mobilbakgrunder för 2024

Piffa din mobil med en ny, fräsch bakgrund varje månad. Här finns ett helt gäng supersnygga wallpapers att ladda ner!

Röda dagar 2024 - så tar du semester och är ledig länge!

Vilka dagar är röda 2024? Hur ska man ta semester för att vara ledig länge? Läs allt om kalenderns helgdagar och hur du kan maxa ledigheten under 2024!

Sommar bucket list – gratis freebie

Vad vill du göra i sommar? Skriv en bucket list och bocka av i takt med att du uppfyller dina drömmar! Ladda ner en riktigt somrig bucket list helt gratis här.

Omdömen på Trustpilot