start / Tips & Tricks / Travel Journal-slutsidorna: Semesterdrömmar ifrån soffan

Ibland måste man bara få drömma. Släppa tankarna lösa, utan några som helst sociala restriktioner. Nu när det inte riktigt går att resa inom Sverige, eller ja, inte någonstans egentligen, kan vi istället passa på att drömma, planera och se fram emot den dag när det är möjligt igen. Med hjälp av våra Travel Pages, som du kan välja som slutsidor i din almanacka, kan du planera och drömma om kommande resor och minnas alla underbara platser du redan hunnit besöka.

Travel Journal-slutsidorna: Semesterdrömmar ifrån soffan

Ibland måste man bara få drömma. Släppa tankarna lösa, utan några som helst sociala restriktioner. Nu när det inte riktigt går att resa inom Sverige, eller ja, inte någonstans egentligen, kan vi istället passa på att drömma, planera och se fram emot den dag när det är möjligt igen. Med hjälp av våra Travel Pages, som du kan välja som slutsidor i din almanacka, kan du planera och drömma om kommande resor och minnas alla underbara platser du redan hunnit besöka.

#Inspiration #GuiderIbland måste man bara få drömma. Släppa tankarna lösa, utan några som helst sociala restriktioner. Nu när det inte riktigt går att resa inom Sverige, eller ja, inte någonstans egentligen, kan vi istället passa på att drömma, planera och se fram emot den dag när det är möjligt igen. Med hjälp av våra Travel Pages, som du kan välja som slutsidor i din almanacka, kan du planera och drömma om kommande resor och minnas alla underbara platser du redan hunnit besöka.


Travel - World Map
Med denna världskarta får du en överblick av de platser du redan varit på och kan fundera på var du skulle vilja resa i framtiden. Färglägg de länder du besökt och välj ut några andra platser dit du verkligen vill åka, som du sedan färglägger med en annan färg.


Kom ihåg att det inte kostar att drömma! Glöm bort allt som heter budget och pengar, och fantisera istället om hur och var du helst hade velat spendera din semester eller drömresa. Du kanske alltid har velat åka jorden runt? Kanske vill du backpacka? Nu är den perfekta tiden till att fundera ut hur din reserutt skulle kunna se ut och vilka platser i världen du helst hade velat åka till. Kanske är det en stad på andra sidan jorden, eller en vacker utsiktsplats en timme hemifrån. Inget är för stort eller för litet!


Travel - Landmarks & Trips
Med denna slutsida kan du bocka av vilka stora sevärdheter du besökt samt vilka du väldigt gärna skulle vilja se – kom ihåg att det inte finns några begränsningar i drömmarnas värld!


Nu till den viktigaste frågan - hur tar du dig helst fram när du reser? Med cykel? Häst och vagn? Vill du helst flyga eller ta en lååång promenad? ;) Kryssa i rutorna för de alternativ du föredrar och som passar dig bäst.


Om du fick välja helt fritt – var hade du helst velat resa isåfall? Kanske längtar du efter att få krama om släktingar som bor en bit bort, eller så saknar du doften av saltvatten och sol på västkusten. Eller varför inte åka på en weekendresa till en storstad med din bästa vän? Oavsett vad du längtar efter att se och göra när Corona har tagit sitt pick och pack och lämnat oss, så kan du använda denna slutsida till att färglägga resväskorna och skriva destinationen du vill till på den tillhörande adresslappen. Vi håller alla tummar och tår för att dessa resor ska gå att genomföra inom en snar framtid!


Travel - Prepare
För att en resa ska räknas som välplanerad är det nästan obligatoriskt att skriva en packlista! Här finns det även plats för andra sorters listor, exempelvis en att-göra-lista för allt det där som behöver fixas innan avfärd (be en granne ta hand om posten, fixa passet, kolla vaccinationer m.m.) och allt du behöver göra efteråt (lämna tillbaka den lånade resväskan, tacka grannen för hjälpen med posten m.m.). Du kan också skriva upp sånt som du verkligen inte får glömma under din resa: köpa en kylskåpsmagnet med Eiffeltornet, skriva ett vykort till din kusin, ta en selfie framför Golden Gate...En del resor är såklart lite extra speciella, exempelvis smekmånaden. Du kanske är en av alla dem som drömt, planerat och fantiserat om din stora dag under lååång tid, men pga rådande situation fått skjuta fram allting. Men du, sluta inte drömma! Fortsätt planera, längta och samla inspiration! Dagen kommer, och när den väl är här kommer du att vara mer redo än någonsin och smekmånaden kommer att kännas extra efterlängtad och välbehövlig.


Travel – Journal
Det bästa sättet för att minnas och komma ihåg en resa med alla dess upplevelser och minnen är att skriva ner dem. Känslorna, dofterna, smakerna, de små detaljerna - det där som ett foto inte alltid lyckas visa. Kanske summerar du hela resan i ett svep eller så skriver du en resedagbok, lite dag för dag. Du väljer själv vad som passar dig bäst!


Är vanligt dagboksskrivande inte riktigt din grej? Då ska du testa nåt av våra 5 lite ovanliga sätt att föra dagbok på!


Travel - Memories
Här kan du samla dina bästa och starkaste upplevelser från resan: bilder på tältet ni sov i, kamelen du fick rida på, den där konstiga frukten du smakade. Kanske kan du rita något av det du glömde att fota? Och ganska ofta kommer man ju hem med fickorna fulla av små lappar från resan. Du vet, entrébiljetter, kvitton, visitkort och sånt. Här kan du klistra in dem som reseminnen!


När du nu fått drömma dig bort en stund, kan du istället fundera på hur du kommer att spendera din sommar, och hur man kan göra det bästa av situationen. En semester på hemmaplan kan ju kännas som att den behöver lite extra skjuts för att bli riktigt rolig och minnesvärd - vi får hjälpas åt att göra sommaren till en härlig hemester!

Här hittar du ett gäng aktiviteter som hela familjen kan roa sig med i sommar på hemmaplan, och här har vi satt ihop ett semesterkit som du kan passa på att njuta av.

Ha så kul!

Vår blogg: Tips & Tricks

Så här skapar du en systemkalender - Video

En 100% anpassad obunden inlaga + tjusig ringpärm = en personlig systemkalender! Läs hur du skapar en här.

Bakgrunder till mobil och desktop 2022

Piffa din mobil och dator med en ny, fräsch bakgrund varje månad. Här finns ett helt gäng supersnygga wallpapers att ladda ner!

Läsårsöversikt 22/23 - Freebie

Än så länge är vi mitt uppe i sommar och semester, men en ny termin och ett nytt läsår närmar sig med stormsteg! Med det kommer mycket härligt att se fram emot; nya lärdomar, utmaningar, upplevelser och framgångar. Och med hjälp av vår nedladdningsbara läsårsöversikt kan du redan nu börja planera och strukturera kommande terminer!

Fri frakt

Nöjda kunder

Leverans 1 vecka

Omdömen på Trustpilot

Följ oss på Instagram

@personligalmanacka #personligalmanacka

Hej, vi använder cookies på vår hemsida för att din upplevelse här ska bli bättre.

Läs mer om cookies eller testa vårt smarriga recept.