Tips & tricks
Att prioritera sig själv i vardagen kan vara svårt. Med Selfcare-boken är det enklare att ta sig tid för mindfulness och att ta hand om dig själv!

Ta hand om dig själv med Selfcare-boken

Att prioritera sig själv i vardagen kan vara svårt. Med Selfcare-boken är det enklare att ta sig tid för mindfulness och att ta hand om dig själv!

#Bullet Journaling #Mindfulness #Planering #InspirationIbland skulle man bäst kunna beskriva livet som en virvelvind. Swish, swosh susar det fram med olika uppgifter, måsten, roliga saker, mindre roliga saker och det vi drömmer om att göra. För ja, nånstans där i mitten av virvelvinden står du. När vardagens alla grejor pockar på uppmärksamhet är det ofta svårt att prioritera att ta hand om sig själv.

Det vill vi ändra på! Men med hjälp av en specialdesignad Selfcare-bok kan du börja prioritera dig själv och dina behov på ett konkret sätt. Följ med på en rundvandring i vår populära Selfcare-bok!


SPANA IN SELFCARE-BOKENTips på hur du tar hand om dig själv - Temasidor i Selfcare-boken


Årsöversikt
Selfcare-boken består av ett gäng härliga temasidor med olika syften. Vi börjar med årsöversikten, där du får en tydlig överblick över hela året. Här kan du skriva in extra viktiga händelser som sker för att få en snabb, visuell sammanfattning över ditt år. Du får både en årsöversikt för innevarande år och en årsöversikt över nästkommande år, så att du har full koll!

Temasidan Årsöversikt i Selfcare-boken

Årsreflektion
I årsreflektionen får du möjlighet att reflektera över det gångna året och skriva ner en sammanfattning. Vad har varit bra och vad har varit mindre bra? Frågorna hjälper dig att minnas, se tillbaka på vad du gjort och vilka erfarenheter du tar med dig i ryggsäcken. Årsreflektionen är superbra att återvända till då och då när du behöver påminnas om vad du faktiskt åstadkommit och ska vara stolt över!

Temasidan Årsreflektion i Selfcare-boken

Linjerat
I Selfcare-boken finns självklart massor av linjerade sidor. Använd dem för att skriva ner peppande listor, tankar, känslor eller vad du känner att du behöver för stunden.

Den linjerade temasidan i Selfcare-boken

Månadens mål
Att sätta mål är ett bra sätt att bygga upp motivationen till att uppnå något. Det är också bra att bryta ner målet i mindre delar och att tillåta sig själv att reflektera på vägen mot målet. I Månadens mål skriver du upp ditt/dina mål som du vill uppnå under kommande månad. Glöm inte heller att ge dig själv en belöning när du lyckats!

Temasidan Månadens mål i Selfcare-boken

Dagens tacksamhet
I en vardag som allt som oftast känns som en snurrande karusell är det ibland svårt att stanna upp och känna efter. Vad är du tacksam över i ditt liv, stort som smått? Med temasidan Dagens tacksamhet kan du stanna karusellen en stund och sätta ord på vad du känner dig tacksam för just idag. Du behöver inte skriva långa meningar; några ord räcker för att påminna dig själv.

Temasidan Dagens tacksamhet i Selfcare-boken

En rad om dagen
Att ta sig tid att skriva dagbok varje dag kan vara utmanande. En rad om dagen är precis så enkelt som det låter: här skriver du ner den första raden som dyker upp i huvudet för att beskriva din dag. Det kan vara precis vad som helst!

Temasidan En rad om dagen i Selfcare-boken

Self-Care Journal
Många gånger vet vi att vi inte tar tillräckligt bra hand om oss själva. Tvärtemot kan vi samtidigt också tycka att vi ändå har ganska bra rutiner. Vill du veta svart på vitt? Fyll i din Self-Care Journal varje månad! Här skriver du en rad om vad du konkret gjort för att ta hand om dig själv, och kryssar sedan i den eller de kategorier som stämmer överens med vad du hittat på. När månaden är slut har du en väldigt tydlig överblick över vad du gör och inte gör för dig själv, och har på så sätt också möjlighet att ta tag i bitarna du behöver jobba lite mer på.

Temasidan Self-Care Journal i Selfcare-boken

Habit & Mood Tracker
Har du provat att tracka ditt mående och humör någon gång? Genom att göra det kan du få en bättre förståelse över varför du känner och mår som du gör, och hur dina vanor avspeglas i din hälsa. Habit & Mood Tracker består av två sidor. På vänstersidan börjar du med att logga dina vanor. Vad vill du hålla ett öga på? En vana kan exempelvis vara sömn, hur mycket vatten du dricker, träning med mera. Vanor kan både vara något som du gillar att göra, men även ovanor som du vill ändra på.

På högersidan finns ett cirkelschema som du fyller i varje dag. Använd olika färger för att se skillnad på hur du har mått just den dagen. Efter en månad får du en väldig tydlig bild av om ditt mående hänger ihop med någon eller flera av dina vanor. Detta är ett superbra sätt att hitta oanade mönster, jobba mer på det du behöver förändra och fortsätta med det som du vill förstärka.

Temasidan Habit & Mood Tracker i Selfcare-boken

Workout 1
Motivationen till träning kan ibland gå i vågor, men med Workout 1 blir det definitivt enklare och roligare att peppa dig själv. Här loggar du din träning, vad du gjorde och hur du upplevde träningspasset. Det spelar ingen roll vilken typ av träning du gör, om du är en glad motionär eller satsar på en specifik sport. Fyll sidorna och se vad du åstadkommit och hur du utvecklats. Heja dig!

Temasidan Workout 1 i Selfcare-boken

Målarbok
Visste du att målande är ett otroligt bra sätt att få in mer mindfulness i din vardag? Att ägna tid åt att färglägga olika illustrationer eller mönster gör att vi blir mer närvarade i nuet eftersom vi fokuserar på själva aktiviteten. Man kan nästan uppleva det som att tiden försvinner runtomkring och det enda som existerar för en stund är den färggranna målningen framför. Visst är det en väldigt härlig känsla?

Därför har vi lagt in massor av målarsidor i Selfcare-boken så att du kan få in mer mindfulness i din vardag! Träna på att släppa alla tankar och krav på prestation och låt pennorna flöda fritt.

Temasidan Målarbok i Selfcare-boken

Fyll med mönster
Har du en svart penna och möjlighet att sätta dig i lugn och ro en stund? I så fall är det ett perfekt tillfälle att slappna av genom att gå loss på arken Fyll med mönster. Här är motivet redan skapat, och det du ska göra är att fylla i de olika fälten i figuren med olika mönster. Linjer, prickar, former och abstrakta krumelurer – scenen är din! Rita något av mönstren från mönsterbiblioteket eller skapa ett helt eget. Här är det perfekt att använda en Uni Pin Fineliner med en spetsbredd på 0,1-0,5 mm.

Temasidan Fyll med mönster i Selfcare-boken

Summan av kardemumman är att Selfcare-boken är till för dig och bara dig. Det är en bok med tydliga ramar för hur du på olika sätt kan fokusera på och prioritera ditt välmående. För kom ihåg: Det finns bara en av dig, och du är värd att ta hand om!


TILL SELFCARE-BOKEN
Vår blogg: Tips & Tricks

Plan with me - Juli 2024

Ljuva juli är här, och självklart ska det synas även i din almanacka. Planera juli, sommaren somrigaste månad med oss!

Mobilbakgrunder för 2024

Piffa din mobil med en ny, fräsch bakgrund varje månad. Här finns ett helt gäng supersnygga wallpapers att ladda ner!

Röda dagar 2024 - så tar du semester och är ledig länge!

Vilka dagar är röda 2024? Hur ska man ta semester för att vara ledig länge? Läs allt om kalenderns helgdagar och hur du kan maxa ledigheten under 2024!

Omdömen på Trustpilot